четвер, 02 вересня 2021 15:18

Київська фірма штампувала рекламу для терористів ЛДНР
9

Служба безпеки України припинила діяльність рекламної агенції, яка створювала інформаційні кампанії для терористичних організацій ЛНР, ДНР та окупаційної влади Криму.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

Фірма працювала над пропагандистськими матеріалами ще 2014 року. Тоді рекламники розробляли макети антиукраїнських білбордів, які розміщували в ОРДЛО, у Криму й поширювали через місцеві ЗМІ. У них закликали до розколу та федералізації України.

Агенція в Києві є дочірньою компанією московської фірми й контролюється громадянами РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти посилили обстріли: є поранені

"Серед "архівів" агенції за попередні роки, які вдалося вилучити, є макети й готова продукція із надписами: "Харьковская республика", "Одесская республика", "Родина у нас у всех одна - Россия. Глава ДНР А. В. Захарченко". Підрядники підготували серію кампаній для сепаратистів із гаслами: "Сохранили мир. Обеспечим стабильность. Крым Единая Россия", "Весна победы нашей. Крым Единая Россия", "Год Крымской весны. Наш выбор - наша победа", "Прорвем любые блокады. Сергей Аксёнов. Глава республики Крым. Крым новых возможностей", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці обшукали офісні приміщення і за місцем проживання фігурантів справи. Слідчі дії тривають.

У Києві працівники СБУ викрили угруповання, яке створювало фейкові сторінки в соцмережах, щоб за винагороду від громадян Росії та бойовиків ДНР поширювати неправдиву інформацію та дестабілізувати ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Київська фірма штампувала рекламу для терористів ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути