середа, 12 жовтня 2011 10:37

Кияни п'ють молоко з кишковою паличкою

Кияни п'ють молоко з кишковою паличкою

Дослідження зразків молока з ринків столиці виявили в усіх з них кишкову паличку.

Слід пам'ятати, що молочні продукти на ринку не обов'язково натуральні, якісні та свіжі. На підтвердження цьому - результати дослідження Центру споживчих експертиз "Тест", які показали, що далеко не весь сир з ринку можна вживати, а молоко необхідно кип'ятити.

Про це розповів керівник Центру Валентин Безрукий, пише Kievpress.

"Ми протестували 4 зразки домашнього молока і сиру, а також 15 видів "російського" сиру, 5 з яких купили в супермаркетах, а 10 - на ринках: Деміївському, Володимирському, Борщагівському та Лісовому. На щастя, сальмонелу в молочних продуктах, куплених на ринках, не знайшли. Однак у всіх зразках молока з ринку виявили кишкову паличку. Також кишкову паличку знайшли в одному з сирів "від бабусь". Тут вже ситуація дещо гірша, оскільки перекип'ятити сир, на відміну від молока, не вдасться", - розповів експерт.

"Радує, що вся продукція на ринку була свіжа. Антибіотики, соду або аміак, які додають у молоко, щоб воно не так швидко псувалося, ми не знайшли. Однак жирності, як для справжнього домашнього молока, в деяких зразках замало. Схожа ситуація склалася і з сиром. Тим більше, що ціни на ринку майже такі ж, як і в супермаркетах", - зазначила керівник відділу тестувань Ніна Кільдій.

Зараз ви читаєте новину «Кияни п'ють молоко з кишковою паличкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути