четвер, 18 листопада 2021 11:16

Керівник української шахти фінансував терористів ЛНР

Керівник української шахти фінансував терористів ЛНР
СБУ викрила керівника волинської шахти на фінансуванні бойовиків ЛНР. Фото: СБУ

Контррозвідники Служби безпеки України викрили керівника однієї із шахт держпідприємства "Волиньвугілля" на фінансуванні бойовиків ЛНР.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Встановили, що один із нинішніх керівників цієї шахти раніше тісно співпрацював ыз бойовиками незаконних збройних формувань. А 2018 року його призначили на керівну посаду однієї шахти ДП "Волиньвугілля".

"Відтоді зловмисник вів подвійне життя: як український посадовець і як підприємець так званої ЛНР. Зокрема він налагодив канал торгівлі харчами в ОРДЛО. Як підприємець, зареєстрований на непідконтрольній Україні території, у період 2018-2019 років сплатив майже 100 тис. грн "податків" до бюджету терористів", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятеро військових отримали поранення

Слідчі СБУ у Волинській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні. Матеріали з обвинувальним актом скерували до суду.

"Посадовцю держпідприємства інкримінують фінансування дій, скоєних із метою зміни меж території або державного кордону України на порушення устрою, встановленого Конституцією України", - додали в СБУ.

У Києві працівники СБУ викрили угруповання, яке створювало фейкові сторінки в соцмережах, щоб за винагороду від громадян Росії та бойовиків ДНР поширювати неправдиву інформацію та дестабілізувати ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Керівник української шахти фінансував терористів ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути