понеділок, 11 квітня 2022 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Катують, морять голодом по декілька днів: у Херсоні рашисти масово затримують українців

Катують, морять голодом по декілька днів: у Херсоні рашисти масово затримують українців
Російські терористи масово затримують людей у Херсоні. Фото: bbc.com

Через власне безсилля російські терористи масово затримують мирних жителів у Херсоні. Українців утримують у підвалах.

Через це люди намагалися вийти на мітинг, однак росіяни до цього підготувалися, повідомив представник тероборони, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у ефірі 24 каналу.

"У Херсоні люди хотіли вийти на проукраїнський мітинг для того, щоб вчергове сказати "ні" окупації, вшанувати пам'ять загиблих, які впали від російсько-фашистиських загарбників. А також, щоб висловити протест незаконному утримуванню наших українців у підвалах. Рашисти дуже добре підготувалися до цієї справи. Вони фактично стояли повністю по периметру і готувались захопити тих, хто намагався вийти на мітинг за Україну", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни у Новій Каховці імітували проросійську акцію

Російські загарбники хотіли почати масове затримання на цій акції. Однак якщо раніше вони викрадали людей вночі, то зараз їх вже нічого не стримує. Вони затримують усіх серед білого дня і роблять це "у стилі фашистів".

"Очевидець розповів, що його три дні окупанти тримали закованим до батареї у підвалі. У сусідній кімнаті він чув, як людей б'ють та катують, майже нічого не давали їсти, а потім допитують на камеру", – розповів Хлань.

У Херсоні на площі біля кіноконцертної зали "Ювілейний" жителі зібралися на мирний мітинг, присвячений пам'яті жертв російської агресії. Проте його розігнали окупанти. У центрі міста з боку "Ювілейного" було чути постріли. Ймовірно, для розгону мирних жителів російські військові застосували зброю.

Зараз ви читаєте новину «Катують, морять голодом по декілька днів: у Херсоні рашисти масово затримують українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути