четвер, 09 січня 2020 14:08

Катастрофа літака в Ірані: Україні, США та іншим офіційно запропонували взяти участь у розслідуванні

Катастрофа літака в Ірані: Україні, США та іншим офіційно запропонували взяти участь у розслідуванні
Іран запросив розслідувати трагедію інші країни. Фото:glavcom.ua

До процесу розслідування катастрофи літака МАУ під Тегераном запросили долучитися представників США, України та інших країн.

У попередніх результатах розслідування написали, що група розслідування нещасних випадків, відповідно до стандартів, викладених у додатку 13 до Чиказької конвенції, запропонувала всім державам, які є бенефіціарами цього документа, представити своїх представників та призначити свою команду фахівців, про це повідомив голова Національного управління авіації Ірану Алі Абідзаде.

За його словами, вказані групи відправляють свої літаки до Ірану для виконання обов'язків. Зокрема, вночі 9 січня літак з українською пошуково-рятувальною групою прилетів до Тегерана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські слідчі заявили, що дані обох чорних скриньок пошкоджено

У документі, про який говорить голова управління авіації Ірану, написано, що в розслідуванні авіакатастроф беруть участь держава, де сталась катастрофа (Іран), держава, де зареєстроване судно, держава-оператор судна (Україна), а також держава-розробник і держава-виробник судна (США).

Іранський чиновник додав, що одразу після катастрофи іранська сторона відправила повідомлення про трагедію до України та США, а також проінформували Швецію і Канаду, чиї громадяни перебували на борту.

Абідзаде також розкритикував публікації у ЗМІ з приводу того, що Іран не передаватиме чорних скриньок літака МАУ іншим країнам, зокрема компанії Boeing зі США, яка створила вказаний літак. Він заявив про помилку репортера і додав, що пояснював юридичну процедуру розслідування.

Попередній звіт Організації цивільної авіації Ірану повідомив, що літак МАУ, який розбився під Тегераном, загорівся перед катастрофою і його намагалися повернути в аеропорт. За словами голови організації Алі Абідзаде, на займання перед катастрофою вказують повідомлення очевидців, а траєкторія польоту свідчить про те, що лайнер збиралися повернути в аеропорт вильоту.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа літака в Ірані: Україні, США та іншим офіційно запропонували взяти участь у розслідуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути