субота, 25 вересня 2021 11:59

Катастрофа Ан-26: справу затягує захист екскомандувача Повітряних сил

Катастрофа Ан-26: справу затягує захист екскомандувача Повітряних сил
Колишнього командувача Повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова судитимуть за катастрофу літака Ан-26 на Харківщині. Саме він підписав дозвіл на конвеєрні польоти курсантів, що стало однією з причин трагедії. Фото: unian.ua

Захист колишнього командувача Повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова, фігуранта справи про катастрофу літака Ан-26 на Харківщині, затягує передачу матеріалів суду.

Підозрюваний жодного разу до Державного бюро розслідувань не з'явився та не ознайомився із матеріалами досудового розслідування. Про це у роковини трагедії заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

"Ще 5 травня ми надали доступ сторонам до зібраних матеріалів. Завершили ознайомлення з ними всі потерпілі та їхні представники, четверо підозрюваних та їх захисники, один підозрюваний та його захисник перебувають на завершальному етапі ознайомлення. Адвокати Дроздова затягують розгляд клопотання слідчого про встановлення строку для ознайомлення із матеріалами, заявляючи численні клопотання та відводи слідчому судді. Тому це клопотання не розглянуте вже упродовж більш як півмісяця", - написала Венедіктова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці авіакатастрофи в Чугуєві вшановують загиблих: фото

20 вересня слідчий суддя залишив без задоволення скаргу захисника екскомандувача Повітряних Сил ЗСУ на повідомлення про підозру.

Тож лише через неналежну процесуальну поведінку підозрюваного обвинувальний акт ще не направлений до суду.

Ан-26Ш розбився під Чугуєвом на Харківщині 25 вересня 2020 року. Борт не долетів до аеродрому кілометр.

У роботі лівого двигуна стався збій. Перед злітно-посадковою смугою літак нахилився, крилом зачепив землю й вибухнув.

На борту були 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба і семеро офіцерів. Вижив лише курсант В'ячеслав Золочевський.

Слідство тривало майже вісім місяців. Підозри отримали шестеро військових. Це тодішній командувач Повітряних сил Збройних сил України Сергій Дроздов, колишній начальник Університету повітряних сил Олександр Турінський, командир військової частини А-4104 в Чугуєві В'ячеслав Глазунов, заступник командира військової частини Віктор Вовк, заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко та керівник польотів Олександр Жук. Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: справу затягує захист екскомандувача Повітряних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути