середа, 30 вересня 2020 17:25

Катастрофа Ан-26: на технічні несправності наклався людський фактор

Катастрофа Ан-26: на технічні несправності наклався людський фактор
На Харківщині розбився літак АН-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: facebook.com/Oleksandr Makhov

У катастрофі Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині на технічні несправності літака наклався людський фактор у різних його проявах.

Так вважає віцепрем'єр-міністр, голова державної комісії зі з'ясування причин та обставин катастрофи Олег Уруський.

"Слідство розглядає декілька різних версій авіакатастрофи. Проте стає зрозуміло, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор у різних його проявах", — написав Уруський у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний вцілілий в Ан-26 курсант поділився першими спогадами

Він також повідомив, що робота над розшифруванням бортових самописців триває. На окремому майданчику на території військової частини А4104 вже відбувається збирання фюзеляжу літака, уламки якого були перевезені туди з місця катастрофи.

"Самописці в задовільному стані. Ними займаються авіаційні експерти. Закінчення процесу розшифрування очікується цього тижня", — додав голова комісії.

У слідчих є 4 основних версії авіатрощі - технічні несправності, неналежне виконання службових обов'язків екіпажем, керівництвом польотів, неналежний ремонт й обслуговування літака. Не відкидають і версії теракту. Для цього призначать вибухотехнічну експертизу. Після технічного розслідування буде уточнено версії. Чорні скриньки літака вже розшифровано, але остаточних версій немає, заявив головний інспектор Міністерства оборони Ігор Воронченко.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа Ан-26: на технічні несправності наклався людський фактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути