Ексклюзиви
неділя, 17 липня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Картинка для "своїх": окупанти продовжують "замітати сліди" на Зміїному

Картинка для "своїх": окупанти продовжують "замітати сліди" на Зміїному
Острів Зміїний росіяни окупували у день повномасштабного вторгнення 24 лютого. Про відвід своїх військ повідомили 30 червня. Фото: УНІАН

Російська армія продовжує знищувати залишки своєї техніки на українському острові Зміїний в Одеській області. У такий спосіб вони замітають сліди.

Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Ворог намагається переконати хоча б своїх, що вони ним володіють і якось контролюють. Це була спроба розвідки, чи не розгорнутий там гарнізон, який можна знищити. Але поки що вони б'ють лише по тій техніці, яку залишили самі. Напевно, є ще які сліди замітати", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки звільненню Зміїного бізнес заощаджує $500 тисяч на день

У ніч на 30 червня окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний.

Зміїний – це стратегічний пункт. І його деокупація значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку й те, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів, прокоментував президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою міноборони РФ назвало втечу окупантів з острова "кроком доброї волі".

Російські окупанти захопили Зміїний 24 лютого у день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів із кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Картинка для "своїх": окупанти продовжують "замітати сліди" на Зміїному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути