пʼятниця, 11 травня 2007 09:14

Канадські гумористи розіграли Саркозі й запросили на "обід дурнів"

Канадські гумористи, прикинувшись прем"єр-міністром Канади Стівеном Харпером привітали Ніколя Саркозі в ніч після обрання його новим президентом Франції.

Увечері в неділю, коли перемога Саркозі на виборах була очевидна, автори шоу "Захисники в масках" Марк-Антуан Одетт і Себастьян Трудель набрали номер нового президента і від імені голови канадського уряду запитали: "Як справи?".

"У мене все гаразд, і, схоже, все обійшлося досить добре", - відповів Саркозі. Вислухавши поздоровлення, він відзначив: "Красно дякую. Знаєте, я великий прихильник Канади, і наші двосторонні відносини прекрасні".

Потім жартівник, що прикинувся Харпером, вибачився за погану французьку, яку прем"єр-міністр нібито вивчав у мовній школі в Монреалі, і запросив нового президента Франції до Канади покуштувати "путін" - популярне блюдо квебекськой кухні з картоплі-фрі, сільського сиру і соусу.

Заручившись згодою Саркозі, гуморист пояснив: "Оскільки ви правий, я консерватор, і президент Джордж Буш теж, я хотів би запросити його пообідати з нами. Я завжди мріяв влаштувати обід дурнів".

Після цієї фрази, як свідчить плівка, що потрапила в розпорядження агентства Франс-Прес, зв"язок з переможцем виборів уривається.

Співробітникам штабу Саркозі, Одетт і Трудель представилися як помічники Харпера Віллі Воллер, чистильник картоплі з комедійного серіалу, і Тім Хортон, легенда хокею, на честь якого назвали мережу кафе.

Тим часом справжній Харпер подзвонив Саркозі з поздоровленнями з приводу "остаточної і вражаючої перемоги" в понеділок. Раніше канадські жартівники схожим чином розіграли Жака Ширака і суперницю Саркозі в другому турі виборів Сеголен Руаяль, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Канадські гумористи розіграли Саркозі й запросили на "обід дурнів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути