Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2023 12:07

Кадрові зміни в українському уряді ‒ яких міністрів звільнять найближчим часом

Кадрові зміни в українському уряді ‒ яких міністрів звільнять найближчим часом
В уряді України планують замінити кількох міністрів. Фото: armyinform.com.ua

Невдовзі у вищих ешелонах влади в Україні продовжаться кадрові перестановки.

Зокрема, майже стовідсотково, що буде звільнено міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Про це повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

Під питанням, за його словами, звільнення міністра енергетики Германа Галущенка. А ймовірність призначення міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна послом у Китай нардеп оцінює як "70 на 30".

"Також є питання до Олексія Чернишова, який став головою Нафтогазу. Лозинський (звільнений 22 січня заступник міністра розвитку громад і територій, якого підозрюють у хабарництві ‒ Gazeta.ua) був заступником Чернишова. По Міноборони ‒ звільняти заступника не планувалось, але потрібна була сакральна жертва. Як кажуть, нічого особистого", ‒ зазначив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Лозинського: затриманого замміністра звільнили з посади

Підтверджують звільнення цих посадовців також джерела РБК-Україна.

"До Галущенка давно є питання у наших західних друзів і як менеджер він далеко не найсильніший міністр. Але з огляду на ситуацію в енергетиці його не поспішали чіпати. Рябікін і Гутцайт, як очікувалося, могли позбутися крісел у ході реформи Кабміну та оптимізації міністерств. Але, можливо, це станеться і раніше. Про терміни поки що говорити складно", ‒ сказало неназване джерело.

Щодо Галущенка, то, за інформацією видання, вже підготовлено шорт-лист претендентів, які можуть змінити його на посаді. Серед кандидатів називають переважно чинних та колишніх топ-менеджерів державних та приватних енергетичних компаній.

У відставку 24 січня подав заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря. Відомо, що саме він у міністерстві відповідав за програму "Велике будівництво".

Заступник міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов у вівторок також подав у відставку.

Заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко підтвердив, що написав заяву про звільнення. Фото із заявою, датованою 23 січня, він оприлюднив у Telegram. Президент прийняв його відставку.

Зараз ви читаєте новину «Кадрові зміни в українському уряді ‒ яких міністрів звільнять найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути