середа, 30 травня 2012 13:18

Через землетрус в Італії закрили завод Ferrari. Місцеві українці в паніці
10

Збиток від землетрусів оцінюється в сотні мільйонів євро.
Фото: фото: Reuters
Вчені прогнозують, що найстрашніший землетрус ще попереду
Рятувальники продовжують роботи з розбору завалів
З проханням про надання тимчасового житла звернулися близько 6 тисяч осіб

В Італії стався черговий потужний землетрус силою в 5,8 балів за шкалою Ріхтера. Підземні поштовхи були зафіксовані у Мілані, Болоньї, Пізі та інших містах. Епіцентр землетрусу зафіксували в Модені в районі Емілія-Романья.

"Страх Божий, що тут коїлося! Добре, що ми з минулого разу були підготовлені. Схопила пакет з ліками, буквально схопила бабусю, за якою доглядаю, - і бігом на вулицю, - розповіла Лариса із селища Малярберго, повідомляє Сегодня.

Інша українка Галина, яка працює в містечку Феррара, розповідає, що її землетрус застав на вулиці. "Відразу побігла в будинок забрати дідуся (йому 74 роки. - Авт.), за яким доглядаю, - розповіла Галина. - Цей землетрус зруйнував будинки, які ще 2 тижні тому дали тріщини, а в річках померла вся риба. На щастя, наш будинок уцілів.

Місцевий мешканець зняв відео під час землетрусу в середині квартири

У Феррарі люди відбулися подряпинами та переляком, а от в інших містах є загиблі. Місцева влада вже заявила що 11 людей загинули Рятувальники продовжують роботи з розбору завалів. Тому кількість жертв може зрости. В МЗС України не підтвердили, що хтось із наших співвітчизників став жертвою стихії.

За словами Галини, багато людей продовжують жити в наметах на вулицях - бояться повертатися у будинки. Їм привозять їжу та воду, також забезпечують безкоштовною медичною допомогою. "Вчені прогнозують, що найстрашніший землетрус ще попереду, і називають дату 4 червня", - додала Галина

Заводи автомобільної компанії Ferrari призупинили роботу в регіоні Емілья-Романья через землетрус, жертвами якого стали вже 15 людей. Про це пише Corriere dello Sport з посиланням на гонщика команди Ferrari Фернандо Алонсо. Руйнувань або пошкоджень на фабриці немає, пише Lenta.ru

Завод італійського виробника мотоциклів Ducati в Болоньї також був закритий, пише OmniMoto. Всіх співробітників евакуювали після того, як через підземні поштовхи в будівлі заводу вибило кілька вікон.

Нинішній землетрус став другим за останній час на півночі Італії. 20 травня сильні підземні поштовхи також сталися в регіоні Емілья-Романья. Вони викликали руйнування, збиток від яких оцінюють в сотні мільйонів євро. Крім того, в результаті стихійного лиха загинуло семеро осіб.

відео: euronews

Зараз ви читаєте новину «Через землетрус в Італії закрили завод Ferrari. Місцеві українці в паніці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути