Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2013 10:48

Через "Тигра" селяни залишилися без дороги

Через "Тигра" селяни залишилися без дороги
Pz VI "Tiger" Ausf E. Фото: wiki.worldoftanks.ru

У селі Іскрене Шполянського району Черкаської області селяни скаржаться на розриту дамбу місцевого ставка. Три роки тому одна з пошукових організацій перекопала дамбу, сподіваючись знайти вцілілий німецький танк "Тигр". Його покинули німці у 1944 році, після Корсунь-Шевченківської битви. Раніше з дамби викопали німецьку "Пантеру".

"У 1944 році при спробі переїхати через місток провалилася "Пантера". "Тигр" намагався її витягти, й сам пішов на дно. Згодом на тому місці насипали землі й зробили дамбу. Дослідження показали, що танк лежить на глибині 12 метрів, – каже колишній сільський голова Петро Письменний. – Сільська рада тоді хотіла отримати за танк 1,5 мільйона гривень, щоб провести газ. Раніше "Пантеру" витягли й віддали в Німеччину. Село не отримало ні копійки.

Однак пошуки результату не дали.

"Пошукова фірма "Україна" до танка так і не докопалася. Кажуть, дуже глибоко – говорить Письменний. – Обіцяли приїхати взимку, щоб походити по льоду з апаратурою. Але взимку нікого й не було".

Нинішній сільський голова Микола Остапчук незадоволений тим, як проводилися роботи.

Познімали асфальт, зруйнували дорогу. Три роки минуло, а відновлювати розбитий шлях ніхто й не збирається. Можливо, ніякого танка там уже нема. В селі люди проводили сходку, вимагали, щоб їм відновили дорогу.

Танки "Тигр" розробили на заводі "Хеншель". Перші машини зійшли з конвеєра 20 квітня 1942 року до дня народження Адольфа Гітлера.

Зараз ви читаєте новину «Через "Тигра" селяни залишилися без дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути