пʼятниця, 03 серпня 2012 12:08

Через неймовірну спеку в Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки

Через неймовірну спеку в Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки
1 серпня в Україні сталося 525 пожеж. Фото: mignews.com.ua

Вчора в МНС повідомили про надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки в Україні у зв'язку зі спекотною погодою. З цієї причини Кабінет міністрів прийняв рішення обмежити відвідування лісів і рекомендував місцевим органам влади перенести відкриття сезону полювання. За прогнозами Гідрометцентру, до середини серпня утримається спека до 42 ° С, а температура поверхні ґрунту може побити рекорд, встановлений під час самого жаркого за останній час літа 2010 року, пише Комерсант-Україна в статті "В Україні оголосили тривогу".

Як повідомив вчора на прес-конференції директор департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко, у зв'язку з жаркою погодою практично по всій території України встановлено найвищий, V рівень пожежної небезпеки. За словами пана Марченка, тільки 1 серпня в Україні сталося 525 пожеж, серед яких близько 400 - в природних екосистемах.

"Найбільш масштабні пожежі, які виникли в Херсонській, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській областях і Криму (в районі Ялти"), вже ліквідовані. Але у південних та деяких східних областях ситуація досі залишається складною", - зазначив він .

Основною причиною ситуації, що Григорій Марченко назвав необережне поводження з вогнем, в тому числі навмисні підпали, які привели до пожеж у Херсонській області та кримському заповіднику біля Ялти. У МНС заявили, що з початку 2012 року вже порушено 8 кримінальних справ за фактами порушення правил пожежної безпеки.

За словами заступника начальника Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, спекотна погода збережеться в країні до кінця першої декади серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині добу палало сміттєзвалище

"Пік очікується з 6 по 8 серпня. У ці дні на сході, півдні і в центрі країни температура повітря досягне +37-39 ° С, місцями - +42 ° С. У північних і західних областях буде на 5-6 ° С прохолодніше ", - заявив пан Прокопенко.

Він також зазначив, що тільки Полісся і крайній захід не потрапили в зону, де був встановлений найвищий рівень пожежної небезпеки. За даними Гідрометцентру, температура ґрунту в тих регіонах країни, де панує спекотна погода, досягла +55-60 ° С, на півдні - до +69 ° С. У найбільш спекотне за останній час літо 2010 року був зафіксований рекорд +71 ° С на поверхні ґрунту. Але, на думку фахівців Укргідрометцентру, цього року температурні показники можуть перевищити і цей рівень.

Внаслідок великого ризику виникнення загорянь, за словами Григорія Марченка, Кабінет міністрів прийняв рішення з 31 липня ввести обмеження на відвідування лісів неорганізованими групами відпочивальників насамперед на півдні і сході країни.

Зараз ви читаєте новину «Через неймовірну спеку в Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути