Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 14:52

Через кір на Львівщині помер хлопець

Через кір на Львівщині помер хлопець

Перша жертва кору на Львівщині. Там від ускладнень цієї недуги помер 16-річний хлопець. Підліток був щеплений проти інфекції, тож тепер шукають винних у його смерті. Загалом в області більше 300 хворих на кір, утім епідемії немає - запевняють санітарні лікарі.

Мати покійного Миколи досі зберігає ліки, які йому призначили медики. І які не допомогли.

Пані Іванна Мацьків каже: недуга дуже швидко розвивалася. Вже з перших днів син не міг встати з ліжка. До ФАПу ледве дійшов.

"Я далі за термометр, а в нього далі температура. Я кажу: "Та збирайся, і йдем в медпункт - тут 5 хвилин". Дитина встала, і так каже: "Я ніби не можу йти" То вже дитина-підліток, кажуть, вони в такому віці важко переносять ту хворобу. Я кажу: "Ну, а температура?" - "Та так має бути, кажуть, так має бути", - розказала Іванна Мацьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час "чумного бунту" затовкли архієпископа

У фельдшерсько-акушерському пункті села Вороблевичів матір заспокоїли і призначили лікування. Утім, через кілька днів хлопчикові погіршало. Жінка знову кинулася по допомогу. Медсестра призначила ще ліків, але оглядати дитину не прийшла.

Вже наступного дня Микола не міг дихати - його відвезли до районної лікарні. Там поставили діагноз: "тяжка двостороння пневмонія" й терміново відправили до обласної лікарні. Після двох тижнів у реанімації пацієнт помер. Серед причин смерті медики розглядають - неякісну вакцину, або порушення графіку щеплення.

"Хлопчик прищеплюваний згідно календаря щеплень - в рік і 6 років. В 5 відсотків, згідно мед літератури, не виробляються антитіла до вірусу кору. І цим можна пояснити, що дитина вакцинована, такий важкий перебіг, і дитина померла", - зазначила Світлана Ковалів, головний лікар амбулаторії с. Вороблевичів.

У Львівській обласній санстанції винним у смерті вважають самого хлопця.

Роман Павлів, головний санітарний лікар Львівської області:

"Наприклад, цей хлопець - він запустив сильно своє захворювання, коли звернувся до нас за допомогою. Він вже хворів певний час, і тому ця допомога дала такі наслідки", - розповів Роман Павлів, головний санітарний лікар Львівської області.

Молодший брат Миколи теж занедужав на кір. Та його життю нічого не загрожує. У селі Вороблевичах ще восьмеро підлітків інфіковані - їх медики провідують щодня.

Зараз ви читаєте новину «Через кір на Львівщині помер хлопець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути