четвер, 04 серпня 2011 12:50

Через безробіття Мадрид охопили масові акції протесту
14

Фото: Фото: Reuters

В іспанській столиці Мадриді напередодні ввечері пройшла чергова масштабна акція протесту молоді. Як повідомляє сьогодні газета El Pais, в ній взяли участь 5 тис. осіб.

Згідно з інформацією, приводом для мітингу став розгін наметового табору на площі Пуерта дель Соль. Як повідомляють іспанські ЗМІ, виселення протестувальників з площі почалося рано вранці вівторка і пройшло без інцидентів. Передбачалося, що воно покладе край майже 80-денним протестів в центрі Мадрида, пише Aysor.am.

Однак незабаром натовп, обурений діями поліцейських, став знову збиратися у Пуерта дель Соль. Після цього поліція перекрила усі вулиці, що вели на площу, і закрила доступ до її центру. Для городян, які не беруть участі в акції, було залишено лише кілька проходів.

Відзначається також, що протестувальники неодноразово намагалися пройти на площу, але їх зупиняли правоохоронці. А пізно вночі маніфестанти влаштували збори на іншій центральній площі Мадрида, Пласа Майор. У підсумку присутні домовилися провести в центрі іспанської столиці черговий марш протесту сьогодні ввечері.

Слід сказати, протести, в яких бере участь в основному молодь, тривають в Іспанії з середини травня. Організатором акцій протесту в Іспанії є соціальний рух "Справжня демократія ЗАРАЗ!" (Democracia Real YA!), що виник в мережі Інтернет на початку року. Маніфестанти, які збираються на площах іспанських міст, вимагають від влади вирішити житлову проблему, проблему безробіття і провести реформу виборчого законодавства.

Згідно зі статистикою, в Іспанії безробітним є кожен п'ятий - 21% працездатного населення. Молоді доводиться особливо важко: серед іспанців у віці від 15 до 26 років роботу не може знайти кожен другий.

Зараз ви читаєте новину «Через безробіття Мадрид охопили масові акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути