Ексклюзиви
середа, 30 березня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ізюм - Маріуполь у мініатюрі

Ізюм - Маріуполь у мініатюрі
Окупанти майже знищили Ізюм, як місто. Фото: https://decentralization.gov.ua

Ізюм на Харківщині окупанти рівняють із землею. Північна частина міста окупована. Люди рятуються в підвалах, поки їхнє місто знищують артилерією та авіацією.

Ізюм - це тепер Маріуполь у мініатюрі, розповів міський голова Валерій Марченко, передає портал "Децентралізація".

"Усе, що ми робили вісім років, розбито, спалено, зруйновано. А ще російські військам знищили й те, що десятиліттями будували в Ізюмі наші батьки. Ізюм - це тепер Маріуполь у мініатюрі. Дощенту зруйновані лікарні, дитячі садочки, житлові будинки. Близько 80% багатоповерхової житлової забудови - у руїнах. Нас весь час бомблять з артилерії та літаків", - каже він.

Марченко додає, мешканців міста вдалося евакуювати лише частково. Багато хто лишився у своїх будинках, сподіваючись, що бойові дії швидко припиняться. Тепер ці люди рятуються в підвалах.

"Витягти їх звідти немає жодної можливості, бо російська сторона вже два тижні не дає гуманітарних коридорів. Вона знищує Ізюм разом із жителями, їй байдуже до людських доль. Частина міста, та що за Сіверським Донцем, окупована, і ми майже не знаємо, що з тамтешніми мешканцями. Бо ані мобільного, ані жодного іншого зв'язку не маємо. Також немає води, газу, опалення та світла. Руїни Ізюму вже непридатні до життя", - констатує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти артилерією обстріляли будівлю відмічену червоним хрестом

Міський голова Ізюма каже, що російські загарбники мародерствують і знищують цінні речі.

"Російська армія в захопленій частині Ізюма насамперед грабує магазини. Ламає замки, забирає найцінніше, а згодом до цього процесу долучаються і деякі місцеві. У результаті розтягують геть усе. Мені відомо, що росіяни ретельно шукають на окупованій території працівників української поліції, членів територіальної оборони, ветеранів АТО і, звісно ж, депутатів міської ради.

Та, наскільки я знаю, всі депутати вчасно евакуювалися із захопленого росіянами району. Особисто мені рашисти ще на самому початку телефоном пропонували співпрацю, однак я відправив їх у напрямку російського військового корабля", - наголосив міський голова.

В Ізюмі депутати Анатолій Фомичевський і Юрій Козлов разом із колишнім працівником поліції Владиславом Соколовим та ексмером Олександром Божковим почали співпрацювати з окупантами, заявив мер міста Валерій Марченко.

Зрадники надають ворогам інформацію про розташування військ ЗСУ, про місцевих активістів, підприємців, військовослужбовців територіальної оборони та членів їхніх сімей. Збирають персональні дані людей, які залишилися в місті, під виглядом видавання "гуманітарної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Ізюм - Маріуполь у мініатюрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути