понеділок, 15 травня 2017 06:02

Ізраїльтянина екстрадували за вбивство українського сержанта

Ізраїльтянина екстрадували за вбивство українського сержанта
Олександра Перцова засудили на 14 років за вбивство міліціонера 16-річної давнини. За словами адвоката, доказів не знайшли ФОТО: rostovtsev.info

4 роки тому в Дніпропетровську Олександра Перцова засудили до 14 років позбавлення волі за вбивство міліціонера, яке сталося у 1997 році. За словами захисників, доказів немає. А термін давності минув. Однак суд вирішив, що саме він тричі вистрілив у міліціонера. Перцов має сплатити матері вбитого сержанта 500 тис. грн.

"Перцов вчинив тяжкий злочин, який представляє підвищену суспільну небезпеку. Застосування терміну давності суд вважає неможливим. Перцов зазіхнув на життя людини. Як наслідок - смерть міліціонера Лук'яненка, який на той момент був на службі", - резюмував суддя Вадим Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура поновила справу про вбивство 65-річної давнини

38-річний Олександр Перцов має два громадянства: українське та ізраїльське. Перцов - перший чоловік, якого Ізраїль видав Україні. Загалом українець переїхав до Ізраїлю в 1999 році. У 2002-му влада України звернулася до закордонного міністерства юстиції з проханням екстрадувати Перцова, підозрюваного у вбивстві дніпропетровського міліціонера, яке сталося у 1997 році. За даними українських правоохоронних органів, чоловік убив міліціонера, коли той зупинив його для обшуку. Після тривалої судової тяганини Верховний суд Ізраїлю у березні 2009 року дав згоду на екстрадицію колишнього мешканця Дніпропетровська. Це вперше в історії українсько-ізраїльських відносин.

Адвокат Перцова В'ячеслав Кохляков рішення суду вважає повним свавіллям. Окрім відсутності доказів, ігнорують і алібі. Близькі Перцова кажуть, тоді він був на тренуванні.

Єдиний очевидець тієї події - напарник вбитого міліціонера. У скоєнні злочину за кілька років зізналися 9 осіб. Двоє з них згодом відмовилися від своїх показань і назвали вбивцею Перцова. З них, відповідно, усі звинувачення зняли.

Напередодні оголошення судового вердикту, адвокат Кохляков провів прес-конференцію. На ній адвокат розповів, що справа нечиста. А українським правоохоронним органам будь-якою ціною необхідно засудити і посадити першого екстрадованого в Україну ізраїльтянина. Якщо цього не відбудеться, то в Ізраїлі зрозуміють, що українцям не можна довіряти, і ніяких екстрадицій більше не буде. Окрім того, напарник загиблого міліціонера змінював свої свідчення десятки разів. Перша версія - Лук'яненка вбили пострілом з проїжджаючої машини. Це пояснює, чому на місці злочину не знайшли зброї, гільз. Також Кохляков зазначив, що Ізраїль не міг відмовити Україні в екстрадиції "вбивці", так як до цього українська влада передала ізраїльтянам "чорного трансплантолога" Міхаеля Зіса.

14 років в'язниці за вбивство міліціонера дали екстрадованому з Ізраїлю до України Олександра Перцова. 1997 року невідомі тричі вистрелили у сержанта міліції Сергія Лукьяненка. Його напарник першим прибув на місце вбивства. Чоловік дав показання проти Перцова. Після багаторічної судової тяганини Ізраїль видав Перцова українським правоохоронцям. Така подія сталася вперше.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльтянина екстрадували за вбивство українського сержанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути