четвер, 26 жовтня 2017 08:24

Історія з Кадировим і особливий режим безпеки у Києві - політолог прокоментував замах на Мосійчука

Історія з Кадировим і особливий режим безпеки у Києві - політолог прокоментував замах на Мосійчука
Вибух в Києві, внаслідок якого постраждав народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, може бути пов'язаний з його політичною діяльністю. Фото: facebook

Вибух в Києві, внаслідок якого постраждав народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, може бути пов'язаний з його політичною діяльністю.

"А може, і не тільки з політичної, з огляду на його непросту роль в постреволюційних події. Плюс згадується стара чеченська історія Мосійчука з Рамзаном Кадировим", - написав у Facebook президент Фонду національних стратегій Тарас Березовець.

За словами Березовця, є і "другий аспект" в інциденті.

"Місцем замаху є телеканал "Еспресо", власниками якого є керівники "Народного Фронту" Арсеній Яценюк, Арсен Аваков та Микола Княжицький. НФ відомий вкрай напруженими відносинами з бойовиками ОРДЛО і російськими спецслужбами. Проти Авакова і його радників Антона Геращенка і Зоряна Шкіряк слідчим комітетом РФ порушено одразу кілька справ. Яценюк оголошений чеченським бойовиком російським судом", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася детальна інформація про постраждалих від вибуху біля телеканалу

Канал розташований в житловому п'ятиповерховому будинку на погано освітленій вулиці з двома рядами припаркованих автомобілів.

"Місце зручне для здійснення теракту такого роду. Підрив скутерів і мопедів, до речі, - улюблений метод політичного вбивства спецслужб. Це побічно вказує на причетність російських. Влада має право ввести особливий режим безпеки в місті, обмеживши всі масові заходи. І буде в цілому права", - зазначив політолог Тарас Березовець

Вибух у будівлі телеканалу "Еспресо" в Києві, за даними київської поліції прогримів, близько 22:00 в середу, 25 жовтня. Імовірно, вибухнув припаркований мотоцикл. Від вибуху постраждали п'ятеро людей, включаючи депутата Мосійчука, політолога Віталія Балу. Одна людина - охоронець депутата - помер по дорозі в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Історія з Кадировим і особливий режим безпеки у Києві - політолог прокоментував замах на Мосійчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути