четвер, 18 серпня 2011 10:07

Іспанці побилися через візит Папи Римського
21

Фото: Фото: Reuters

Іспанській поліції довелося застосовувати спецтехніку і гумові кийки для розгону тисяч демонстрантів, які протестували в центрі Мадрида проти надмірно великих витрат на візит Папи Римського Бенедикта XVI в умовах економічної нестабільності в країні.

В результаті зіткнень, в ході яких демонстранти закидали вартових правопорядку пляшками і камінням, десятки людей затримано.

Бенедикт XVI прибуде до Мадрида в четвер, щоб прийняти участь у святкуванні Всесвітнього дня молоді - католицького свята, на яке в іспанську столицю з'їхалися сотні тисяч молодих людей з більш ніж 170 країн світу.

Як наголошується в повідомленні, в протестах взяли участь близько ста угруповань, у тому числі незадоволені планами іспанської влади різко скоротити бюджетні витрати, а також активісти сексуальних меншин та інші групи, яких не влаштовують догми римсько-католицької церкви.

"Ми не обурені візитом Папи, з яким деякі погодяться, а деякі - ні. Ми, скоріше, обурені його фінансуванням громадськими грошима, особливо в той час, коли необхідно скорочувати урядові витрати", - говорить один з протестувальників.

За даними організаторів візиту понтифіка в Мадрид, з його допомогою в економіку Іспанії, платникам податків якої він "нічого не буде коштувати", надійде близько 100 мільйонів євро (144 мільйони доларів). Проте, противники цієї події вважають, що Іспанія в результаті заплатить цю суму за візит Бенедикта XVI.

Зараз ви читаєте новину «Іспанці побилися через візит Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути