середа, 13 липня 2011 16:44

Індонезію трусило три рази магнітудою 6,1

Індонезію трусило три рази магнітудою 6,1

На сході Індонезії минулої ночі сталося три землетруси магнітудою до 6,1 бала за шкалою Ріхтера, повідомляє Національне управлінні метеорології, кліматології і геофізики (НУМКГ).

Епіцентр найсильнішого підземного поштовху був за 223 кілометри на північний захід від міста Саумлакі на островах Танімбар у провінції Молуккські острови. Його осередок залягав у морі Банда на глибині 142 кілометри.

Два землетруси магнітудою 5,0 зафіксовано відповідно за 132 кілометри на північний схід та за 87 кілометрів на північний захід від міста Тернате в провінції Північні Молуки. Їхні епіцентри залягали на глибині 57 кілометрів і 122 кілометри в Молуккському морі.

В усіх випадках попередження про можливість цунамі не оголошували. Через те, що епіцентри землетрусів залягають глибоко, а райони події мало заселені, в НУМКГ не прогнозують ані людських жертв, ані істотних руйнувань.

Індонезія належить до найбільш активної сейсмічної зони планети і є частиною так званого Тихоокеанського вогняного кола (потужного тектонічного розлому). У цьому районі земної кулі лежать найактивніші тектонічні плити, одна з яких пересувається зі швидкістю сім сантиметрів на рік.

Щороку сейсмологи реєструють тут 6-7 тисяч землетрусів магнітудою понад 4,0. У грудні 2004 року щонайпотужніше цунамі в Індонезії, внаслідок землетрусу, забрало життя сотень тисяч людей.

У 2009 році жертвами серії потужних підземних поштовхів у провінції Західна Суматра стали понад 1 тисячі людей, а у 2004 році біля західного узбережжя Суматри стався один з найсильніших у світі за останніх 40 років землетрус. Викликане ним цунамі забрало життя сотень тисяч людей у 12 країнах Індійського океану.

У жовтні 2010 року внаслідок виверження вулкана і цунамі в Індонезії загинуло понад 400 людей.

Зараз ви читаєте новину «Індонезію трусило три рази магнітудою 6,1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути