Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2012 16:22

Ільченко прийшов під київську міліцію з написом: "Захарченко, щоб ти здох"

Ільченко прийшов під київську міліцію з написом: "Захарченко, щоб ти здох"
Захисника української мови побили в суді. Фото: mycity.mk.ua

Вчора, 16 травня відомого захисника української мови із Миколаєва Анатолія Ільченка випустили із психлікарні імені Павлова. Там він пробув кілька годин після того, як його затримали міліціонери. Приводом для цього став плакат із написом: "Не виключено, що міністр ВС Захарченко падлюка". Відразу після того, як його випустили з лікарні, чоловік знову пішов під стіни обласної міліції. Тепер він намалював інший плакат. Цього разу більш гострий: "Захарченко, щоб ти здох". Що стало приводом акції, Анатолій Ільченко розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"Я приїхав до Києва, щоб звернути увагу Захарченка на те, що робиться в міліції. У 2010 році в газеті "Рідне Прибужжя" вийшов матеріал, який надіслали в редакцію з міліції. В ньому йшлося про те, як уникнути пограбувань. Суть в тому, що він був на російській мові. Я обурився і написав заяву в Ленінський районний суд Миколаєва, аби він зобов'язав Миколаївське міське управління міліції опублікувати цю інформацію на українській мові. Інтереси редакції на суді представляв Павло Репешко. Під час слухання справи, суддя оголосила, що виходить в нарадчу кімнату. Тоді я пішов на коридор, де мене зустрів Репешко. Він кулаком вдарив мене в ліве вухо. З вуха пішла кров", - пригадує чоловік.

Після цього інциденту він подав заяву на Репешка, однак винуватця так і не покарали. Суд 10 разів відхиляв позов заявника.

"Тому я вирішив приїхати до Києва і показати Захарченку, що робить в міліції. Хотів аби він вийшов до начальника обласної міліції Києва і сказав: "Подивися, що робиться! Люди вже під кабінети з такими плакатами виходять, робити вже щось треба." Але нічого не відбулось. Натомість мене затримали міліціонери і відправили в психлікарню. Довго не тримали години три", - продовжує захисник української мови.

Чоловік не поспішав додому в Миколаїв. Він намалював новий плакат: "Захарченко, щоб ти здох". Із ним повернувся до стін київської міліції.

"Знову вийшли якісь сержанти сказали забиратися. Я пішов але я на тому не зупинюсь. Сьогодні був в уповноваженої у справах людини Валерії Лутковської. Вона обіцяла розібратися в цій ситуації," - вірить у зміни на краще Анатолій Ільченко.

Зараз ви читаєте новину «Ільченко прийшов під київську міліцію з написом: "Захарченко, щоб ти здох"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути