вівторок, 29 листопада 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат розповів про перспективу нових обстрілів

Ігнат розповів про перспективу нових обстрілів
Українцям потрібно бути готовими до нових обстрілів. Фото: eastnews.ua

Українцям не потрібно панікувати в очікуванні нових російських ракетних ударів.

Необхідно реагувати на сигнали повітряної тривоги і дотримуватись заходів безпеки, сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він зауважив, що це війна і українцям треба "сприймати все як є, без перебільшень, без применшень", і готуватися до можливих атак РФ чи провокацій.

"Найстрашніше ми пережили в лютому-березні, коли сотні ракет летіли нам на голови фактично щодня, коли літала російська авіація. Хіба можна нас злякати ще чимось? Відбувається тероризм – десь більше застосовують ракет, десь менше. Наші війська готові, ракети заряджені, реагуватимемо, збиватимемо, як завжди робимо", – сказав Ігнат.

До жовтня не було таких масованих атак, як зараз. Окупанти накопичували ракети, щоб кількома ударами спричинити блекаут в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блекаут в Україні: керівник Укренерго розказав про можливі сценарії

"Була певна пауза. Очевидно, противник накопичував те, що вже витратив на війну. Він бив цими ракетами по військах, інших військових об'єктах, по складах, командним пунктам і так далі. Тобто витрачали багато ракет протягом восьми місяців", – пояснив речник.

Цивілізовані країни світу допомагають Україні відновлювати зруйновану енергетичну систему. А окупанти все частіше використовують радянські ракети, бо високоточних залишилося не так багато.

"Але розслаблятися не потрібно. Зрозуміло, що вони виробляють більше ракет. Можуть поповнювати ці запаси. Тому завдання Повітряних сил – відбивати цю повітряну агресію, а людей – зберігати спокій і вірити в ЗСУ. Будемо робити все для того, щоб нищити ворога як на небі, так і на землі", – підсумував Ігнат.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.

В Україні через вимкнення електроенергії в результаті російської агресії значно зросли обсяги використання батарейок, павербанків та акумуляторів. Як продовжити термін роботи таких ґаджетів, повідомив Центр управління відходами.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат розповів про перспективу нових обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути