субота, 26 вересня 2020 14:50

Ідентифікація триватиме до трьох тижнів: нові подробиці авіакатастрофи АН-26

Ідентифікація триватиме до трьох тижнів: нові подробиці авіакатастрофи АН-26
На Харківщині розбився літак АН-26. На борту перебували 27 офіцерів і курсантів Університету повітряних сил імені І.Кожедуба. Вижив тільки один. Фото: t.me/dsns_telegram

На місці катастрофи АН-26 у Чугуєві під Харковом працює спеціальна комісія.

Поки вдалося з'ясувати, що літак був у справному стані, а незадовго до посадки виникли проблеми з лівим двигуном. Доступу до чорних скриньок нині немає, але їх удалося знайти. Тіла загиблих курсантів і членів екіпажу обгоріли, встановити особи без результатів ДНК неможливо. Про це на засіданні Кабміну у суботу, 26 вересня, розповів віцепрем'єр Олег Уруський.

"Тіла в дуже понівеченому стані. Вони обгорілі. Не вдалося впізнати жодного тіла. Потрібна експертиза ДНК. Це займе від двох до трьох тижнів часу, тільки після цього можна буде організувати похорон", – розповів віцепрем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото з лікарні вцілілого у авіакатастрофі АН-26 курсанта

На борту перебували 5 офіцерів і 2прапорщики, 20 курсантів другого, третього і четвертого курсів.

"Під час планового польоту, приблизно о 20:38, командир повідомив про падіння оборотів лівого двигуна. О 20:45 відбулося зіткнення з поверхнею землі. 23 людини відразу загинули. Потім знайшли ще тіла двох людей, а двоє людей вижили. В одного були опіки – 90% поверхні тіла, він загинув. Отже, з 27 осіб, які були на борту, 26 вважаються загиблими", – пояснив Уруський.

На засіданні Кабміну також ухвалили рішення відсторонити на час розслідувань усіх, хто організовував навчальний політ; до з'ясування обставин заборонити навчальні польоти на всіх літаках АН-26 і аналогах; за місяць розібратися в причинах і зробити звіт.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака АН-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загоранням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб. Вижив тільки один.

Зараз ви читаєте новину «Ідентифікація триватиме до трьох тижнів: нові подробиці авіакатастрофи АН-26». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути