неділя, 18 вересня 2022 11:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Хто насправді стріляв у Херсоні ввечері 17 вересня – Гуменюк пояснила

Хто насправді стріляв у Херсоні ввечері 17 вересня – Гуменюк пояснила
За словами керівниці об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталі Гуменюк, стрілянина в Херсоні була провокацією. Фото: most.ks.ua

Стрілянина в тимчасово захопленому росіянами Херсоні ввечері 17 вересня була спеціально влаштованою РФ провокацією.

Такі "диверсії" загарбники влаштовують на окупованих територіях, щоб дискредитувати дії Збройних сил України. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Вона нагадала, що військові попереджували про плани загарбників влаштувати провокації та диверсії на Херсонщині 17–20 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні знищили 180 окупантів, росіяни готуються відступати

"Російські військові намагаються донести інформацію, що не звільняють їх, а захоплюють. Саме тому роблять провокації зі стріляниною посеред Херсону, провокації з вибухами тощо. Усе це вони висвітлюють на своїх пропагандистських каналах – на це треба звертати увагу", – сказала Гуменюк.

Вона також розповіла, як відрізнити російську провокацію. Якщо на окупованих територіях відбуваються якісь надзвичайні події, наприклад вибухи чи стрілянина, а російські пропагандисти вже "у вирі подій", то це, найімовірніше, і є провокацією.

У тимчасово окупованому Херсоні в суботу, 17 вересня, пролунали потужні вибухи. Імовірно, удар по базі російських окупантів на заводі ім. Петровського.

Після цього в місті було чутно автоматні черги. Кадировці могли воювати з "вагнерівцями", який нещодавно відправили для підсилення Херсону, заявив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Зараз ви читаєте новину «Хто насправді стріляв у Херсоні ввечері 17 вересня – Гуменюк пояснила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути