середа, 18 січня 2023 14:07

Хто, крім Монастирського та Єніна, був на смертельному борту: імена всіх пілотів та пасажирів
7

На борту гелікоптера, що розбився під Києвом, перебувала працівниця МВС Тетяна Шутяк
Фото: facebook.com/tetiana.shutiak
Микола Анацький
Керівництво МВС летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з гарячих точок
Пошкоджень зазнали розташовані біля місця падіння вертольота будинки
Пошкоджень зазнали розташовані біля місця падіння вертольота будинки

Внаслідок падіння гелікоптера у Броварах на Київщині загинули всі, хто перебував на борту: три члени екіпажу судна та шестеро його пасажирів – керівництво Міністерства внутрішніх справ та інші працівники відомства, які летіли у відрядження.

Серед загиблих – троє пілотів Державної служби надзвичайних ситуацій. Про це повідомив голова ДСНС Сергій Крук у Facebook

"Загинув наш екіпаж: Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов", – написав Крук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння вертольоту в Броварах: очевидець розповів, як рятував дітей

У МВС уточнили, що Василенко – командир повітряного судна – інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах. Коваленко – пілот. Касьянов – бортовий механік прапорщик служби цивільного захисту.

Раніше влада та поліція підтвердили смерть міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна і держсекретаря МВС Юрія Лубковича.

На смертельному борту також перебували:

– заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк;
– провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький;
– начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції підполковник поліції Михайло Павлушко.

"Колектив Міністерства внутрішніх справ відчуває невимовний біль від втрати людей, справжніх лідерів, які щоденно і цілодобово працювали на безпеку кожного українського громадянина", – йдеться в повідомленні.

Уранці 18 січня у Броварах розбився гвинтокрил. Судно впало на територію дитячого садка, біля житлових будинків. На місці трощі спалахнула пожежа.

Вертоліт належав Державній службі з надзвичайних ситуацій – судно Super Puma, яке Україна придбала у Франції 2018 року. Судно направлялося в одну з гарячих точок, де тривають бойові дії, повідомили в Офісі президента. Приземлитися літак мав у Харківській області.

За останніми даними, на місці падіння вертольота виявили 14 загиблих, з них одна дитина. Десятки людей поранені.

Що стало причиною катастрофи, поки що невідомо. Служба безпеки України розслідує три версії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисне знищення.

Президент і прем'єр-міністр доручили створити спецгрупу для розслідування трагедії. Воно займе щонайменше кілька тижнів.

18 січня Верховна Рада обрала тимчасового виконувача обов'язків голови МВС на позачерговому засіданні. Ним став голова Нацполіції Ігор Клименко, яким першим повідомив про загибель Дениса Монастирського.

Зараз ви читаєте новину «Хто, крім Монастирського та Єніна, був на смертельному борту: імена всіх пілотів та пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути