понеділок, 23 січня 2023 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотів шпигувати в ОВА: контррозвідка "спакувала" зрадника
3

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла агентурному проникненню ворога до органів державної влади на північному сході України.

У Сумах затримали агента ФСБ, який отримав вороже завдання влаштуватися до Управління оборонної роботи обласної військової адміністрації, повідомила 23 січня пресслужба СБУ.

"У разі успішного проникнення до лав держустанови він мав приховано збирати секретну інформацію про систему захисту регіону в умовах збройної агресії РФ. Отримані відомості планував передавати ворогу через закриті канали електронного зв'язку з використанням заздалегідь відпрацьованих умовних символів. Співробітники СБУ завадили цим намірам, викривши російського агента. Його затримали біля адміністративної будівлі місцевої ОВА", – йдеться в повідомленні.

СБУ затримала російського агента, який намагався влаштуватися до СОВА
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала російського агента, який намагався влаштуватися до СОВА
СБУ затримала російського агента, який намагався влаштуватися до СОВА

Зрадником виявився мешканець обласного центру, якого ФСБ завербувало перед початком повномасштабного вторгнення. Зловмисник погодився на співпрацю з агресором через свої прокремлівські переконання та грошову винагороду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готував ракетний удар по енергооб'єктах Одещини: "спакували" посадовця-зрадника

"Після 24 лютого 2022 року за вказівкою російської спецслужби він розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони на території регіону. Для цього об'їжджав територію та приховано спостерігав за підрозділами українських військ. Крім того він збирав персональні дані місцевих правоохоронців та їхніх родин. Щоб максимально убезпечити російського агента від викриття, окупанти розраховувались за його "послуги" криптовалютою", – звітує відомство.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили російський паспорт, мобільні телефони та комп'ютерну техніку з доказами розвідувально-підривної діяльності.

Чоловікові повідомили про підозру. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який "зливав" ворогу позиції Збройних сил України в Краматорську на Донеччині. Служба безпеки продовжує системно притягувати до відповідальності учасників терористичних організацій так званих Л/ДНР, які воювали проти України. У результаті слідчо-оперативної роботи зібрали неспростовні докази вини ще одного поплічника Росії.

Зараз ви читаєте новину «Хотів шпигувати в ОВА: контррозвідка "спакувала" зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути