Ексклюзиви
субота, 05 червня 2021 06:35

Хотів закритий процес і просився додому: нові подробиці в справі "мачо-садиста"

Хотів закритий процес і просився додому: нові подробиці в справі "мачо-садиста"
Киянин 46-річний Олексій Волков перебуває під арештом. Його судять за замах на вбивство своєї дівчини 33-річної Ольги Войтенко у вересні торік. А також підозрюють в умисному вбивстві співмешканки 35-річної Вікторії Манкевич у квітні 2016-го. Фото: kv.npu.gov.ua

У Вишгородському районносу суді на Київщині відбулося підготовче засідання у справі про замах на вбивство 33-річної Ольги Войтенко в селі Нижча Дубечня. Там розправу над нею у власному домі влаштував колишній коханий 46-річний Олексій Волков. Так розлютила його новина про те, що жінка вирішила закінчити стосунки. Від смерті її врятував сусід Волкова.

На підготовчому засідання адвокати підозрюваного просили про закритий процес і про зміну для підозрюваного запобіжного заходу. В задоволенні обох клопотань їм відмовили, розповів Gazeta.ua адвокат потерпілої Сергій Старенький.

"Адвокати просили про запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. Мовляв, Волков дуже хворий, у нього стоїть кардіостимулятор. І він потребує спеціалізованого нагляду лікарів. Однак суд не взяв це до уваги. Оскільки Волкову в СІЗО вже двічі пропонували пройти обстеження. Та він відмовлявся. Таку відповідь на запит надіслали з установи", - розповів Стартенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Піти від мене неможливо. Можна тільки померти" - тренеру-садисту додали ще одне звинувачення

Що стосується вбивства іншої коханої – Вікторії Манкевич, слідство у справі ще триває. І може виявитися, що вона — не єдина жертва в справі Волкова. У 2012 році киянка Ольга Бородиня, як і Вікторія, випала з вікна своєї квартири та розбилася на смерть. А за годину до цього вона розлучилася з Олексієм. Ще був один епізод у Рівному. Там загинула за загадкових обставин однокласниця Волкова.

"Думаю, що саме ці дві справи дозволили "мачо-садисту" почуватися безкарним. Але навіть якщо буде доведене вбивство Вікторії і Волков отримає термін - можемо просити про зміну кваліфікації та покарання й справі Ольги. Оскільки буде злочин, вчинений повторно", - додав адвокат.

Наступне засідання в справі призначене на 11 червня.

21 вересня торік 45-річний Олексій Волков ледь не вбив у своєму будинку в селі Нижча Дубечня Вишгородського району на Київщині свою дівчину 33-річну Ольгу Войтенко із Костянтинівки на Донеччині. Жінка хотіла піти від Волкова. І перед цим сказала йому про своє рішення. Від смерті її врятували сусіди Волкова, які прибігли на її крик. Чоловіка затримали наступного дня. З того часу перебуває під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Хотів закритий процес і просився додому: нові подробиці в справі "мачо-садиста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути