пʼятниця, 14 травня 2021 17:35

Ходила голою в мороз: як жила 2-річна дівчинка, яка випала з вікна висотки

Ходила голою в мороз: як жила 2-річна дівчинка, яка випала з вікна висотки
У Львові 2-річна дівчинка загинула, поки її п'яна мати спала. Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Жінку, чия 2-річна донька розбилася з вікна восьмого поверху у Львові, звати Оксана Сафроненко.

Львівські поліцейські раніше складали протокол про невиконання батьківських обов'язків на неї - за два місяці до трагедії. Однак не повідомили про цей випадок соцслужби. Через це сім'ю не взяли на облік, пише ZAXID.NET із посиланням на власні джерела.

Відомо, що родина родом із с. Кути Золочівського району Львівської області. Подружжя взимку 2021 року переїхало до Львова. Спочатку родина мешкала у Залізничному районі Львова. Тоді 24 лютого туди навідувались правоохоронці через те, що 2-річна дівчинка гуляла вулицею міста роздягнена, поки її мати пиячила у квартирі. Тоді поліція склала на жінку протокол за невиконання батьківських обов'язків. А 27 квітня Залізничний районний суд Львова розглядав цю справу. У постанові суду йдеться про те, що коли в квартиру родини прийшли правоохоронці, то ще одна дитина жінки перебувала в стані алкогольного сп'яніння. Під час судового розгляду горе-мати свою провину визнала та просила її суворо не карати. А тому суддя обмежилась лише попередженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Була твереза: розповіли про матір, яка викинула з 8 поверху 3-річного сина

"Працівники ювенальної превенції справді складали протокол на цю жінку, але відомості до соцслужби вони тоді не скерували, тому що порушення відбувалося не систематично. Окрім того сім'я повідомила, що переїжджає в інший район", - повідомив на умовах анонімності працівник поліції Львова.

Окрім покійної 2-річної Вікторії, Оксана Сафроненко має ще старшу дитину (вік невідомий), яку в неї вже забрали соцслужби. У жінки ще залишився син півторарічний Богдан, його забрали у будинок малюка.

Трагедія сталася 10 травня о 8.30 на вул. Шевченка, 392. Була інформація, що до трагедії причетна мати і сама викинула дитину. Начебто в неї проблеми з психікою. Пізніше з'ясувалося, що жінка спала п'яна. Їй за злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною загрожує до п'яти років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Ходила голою в мороз: як жила 2-річна дівчинка, яка випала з вікна висотки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути