Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2023 12:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Хочуть зірвати український контрнаступ: у розвідці розповіли про нову тактику Росії

Хочуть зірвати український контрнаступ: у розвідці розповіли про нову тактику Росії
За даними ГУР, Росія накопичує ракети, щоб зірвати контрнаступ ЗСУ. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники нині зробили перерву у масованих ракетних ударах по Україні.

Окупанти змінюють тактику й накопичують сили для атак на важливі для українського контрнаступу цілі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, запланований Росією восени та взимку енергетичний ракетний бліцкриг повністю провалився. Росіяни при цьому витратили критичну для них частину ракетного потенціалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони пояснили важливість Patriot для України

"Сьогодні тактика змінюється і ця умовна перерва застосовується для накопичення. Тільки завдання будуть інші. Це значною мірою не об'єкти енергетичної інфраструктури, а, наприклад, все, що стосується логістики, підготовки військових цілей в контексті спроб зірвати українські наступальні дії", – сказав Юсов.

Аналогічні спроби ворог робив і раніше, а саме на першому етапі повномасштабного вторгнення.

"Якщо ми говоримо про зимовий період, то заявлялись військові цілі, але цілями були саме мирні об'єкти, об'єкти цивільної та енергетичної інфраструктури. Сьогодні тактика буде інша", – зазначив Юсов.

Він додав, що росіяни не зможуть вже відновити той ракетний потенціал, який вони витратили. Навіть, якщо зберігатимуть паузу в атаках до вересня.

Російська Федерація через західні санкції має певні труднощі з виробництвом нової зброї. Водночас Росія ще має у запасі вдосталь старого озброєння для ведення війни проти України, ідеться у свіжому звіті Центру стратегічних та міжнародних досліджень.

Російська Федерація призупинила масовані атаки по Україні. Стратегічна авіація ворога зараз перебуває на різних аеродромах. Російські окупанти перейшли на "бюджетний варіант атак", заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Хочуть зірвати український контрнаступ: у розвідці розповіли про нову тактику Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути