понеділок, 14 лютого 2022 07:31

"Хлопець із важкою долею" - адвокат розповів про загиблого під колесами кортежу Ярославського

"Хлопець із важкою долею" - адвокат розповів про загиблого під колесами кортежу Ярославського
Загиблого під колесами кортежу президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського звали Максим. Був наркозалежним. Мав кілька судимостей. Фото: Харківська обласна прокуратура

Загиблого під колесами кортежу президента бізнес-групи DCH Олександра Ярославського звали Максим.

Він народився 18 листопада 1985 року у Чугуєві на Харківщині. Жив із 63-річною матір'ю та 42-річною сестрою. Був наркозалежним. Мав кілька судимостей, розповів у Facebook адвокат Євген Мельниченко.

"Це сумна історія одного хлопця з тяжкою долею наркозалежної людини, якій доводилося красти. А у нього був шанс вижити, йому просто треба було почати дотримуватися закону і він не опинився б на місці ДТП, хоча це ніяк не виправдовує водія. Доля загиблого була важка, не даремно йому давали на вигляд 50 років, хоча йому лише 36 років", - розповів Мельниченко.

Максим закінчив профтехучилище. Одружився у 2013 році. Але його спосіб життя змусив його дружину подати позов про розірвання шлюбу. На той час їхньому синові не виповнилося й року. Позов завернули, але потім його було подано повторно. Шлюб розірвали у 2015 році, присудили аліменти. Максим мав три судимості. Крім усього іншого, чинив психологічне насильство щодо матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все буде за законом": генпрокурорка кличе Ярославського в Україну

Уперше Максима засудили у грудні 2014 року Чугуївським міським судом за зберігання та виготовлення наркотиків у вигляді концентрату макової соломки. Йому дали три роки умовно. Проте він продовжував вчиняти злочини. За другим вироком Максим отримав один рік в'язниці – вкрав на ринку жіночу спортивну кофту. Він відсидів і вийшов на волю. Висновків не зробив і у 2017 році отримав третю судимість, знову за крадіжки. Отримав п'ять років ув'язнення, які він відбував в Олексіївській виправній колонії №25 у Харкові. Звільнили Максима достроково - п'ять років терміну мали закінчитися у вересні 2022 року. За умовами дострокового звільнення, чоловік після 22 год. та до 6 год. ранку не мав залишати місце проживання. Як відомо, ДТП сталася саме після 22 год.

Мати та сестра Максима відмовляються від участі у справі як потерпілі, виявивши бажання спокійно поховати загиблого. Колишня дружина загиблого поки що не висловлювала своє бажання і позицію у справі. Але, зважаючи на все, вона не подаватиме заяву про визнання її потерпілою, як мати дитини загиблого.

"Таким чином, для захисту водія автомобіля Mercedes Benz 63 AMG завдання полегшується, хіба що потерпілі (родичі загиблого) не зміняють свою позицію. Але поки вони налякані, розмовляти не хочуть і турбуються лише про те, щоб провести гідно в останню путь їхнього Максима, життя якого не було щасливим, та й обірвалося так безглуздо і страшенно раптово", - додав адвокат.

9 лютого на трасі Чугуїв - Мартове кортеж харківського бізнесмена Олександра Ярославського збив на смерть людину. На місці події автівки не зупинилися. 10 лютого Ярославський разом із тестем вилетів з України до Великої Британії.

У компанії Ярославського стверджують, що за кермом перебував водій, який працює в одній з допоміжних служб компанії. На ранок після ДТП водій Олександр Бережний зізнався, що нібито був за кермом автомобіля, який на смерть збив пішохода. Думав, що "було зіткнення з твариною". Чоловікові вручили підозру у порушення правл дорожнього руху, що призвело до загибелі людини. Пізніше підозру змінили на приховування злочину.

Зараз ви читаєте новину «"Хлопець із важкою долею" - адвокат розповів про загиблого під колесами кортежу Ярославського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути