субота, 02 грудня 2017 18:10

"Хлопці бавились сірниками" - назвали причину пожежі, в якій загинула 8-місячна дівчинка

"Хлопці бавились сірниками" - назвали причину пожежі, в якій загинула 8-місячна дівчинка
8-місячна дівчинка отримала важкі опіки під час пожежі у будинку. Лікарі не змогли її врятувати. Фото - ДСНС у Харківській області

Експерти озвучили ймовірну причину пожежі в будинку по вул. Біломорській у Холодногірському районі Харкова, яка забрала життя 8-місячної дівчинки.

На думку пожежників, ймовірна причина загоряння - необережне поводження дітей з сірниками. Остаточні причини будуть озвучені пізніше.

"Коли дорослих не було вдома, діти, ймовірно, взяли сірники і влаштували в будинку пожежу. Двоє старших змогли вибратися на вулицю і покликати на допомогу перехожого, який виніс з вогню молодшу дівчинку. За життя дівчинки боролися лікарі опікового центру, але врятувати її так і не вдалося", - повідомляється.

Старші хлопчики надихалися чадним газом і зараз знаходяться під наглядом лікарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти, залишені без нагляду, загинули у вогні

Правоохоронці кажуть: сім'я благополучна, на обліку в поліції не стояла. Як з'ясувалося, батьки виховували п'ятьох дітей. Двоє старших - шкільного віку - тимчасово живуть у бабусі.

"29-річна жінка розповіла, що пішла з дому близько 12:00, щоб зателефонувати зі стаціонарного телефону, отримати гроші в банку і скупитися. Повернулася в 13.00 і побачила біля будинку пожежну машину. Мати зізналася, що діти залишалися вдома самі не в перший раз ", - розповідають в обласній прокуратурі.

За статтею "злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною" батькам загрожує обмеження або позбавлення волі до 5 років.

Пожежа в Харкові в будинку №28 по вул. Біломорській сталася вдень 30 листопада. Перехожий побачив дим і зателефонував рятувальникам. Біля будинку чоловік побачив 2 хлопчиків, 2 та 3 роки. Ті розповіли, що всередині залишилася їхня сестра, а батьків вдома не було. Чоловік знайшов у кімнаті палаючого будинку 8-місячну дівчинку. Вона отримала сильні опіки і була доставлена ​​в лікарню вже у вкрай важкому стані. Лікарі кілька годин боролися за життя дитини, проте о 20:30 дівчинка померла. Хлопчиків також доставили в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «"Хлопці бавились сірниками" - назвали причину пожежі, в якій загинула 8-місячна дівчинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути