вівторок, 24 жовтня 2017 14:21

Харків'янин, який убив у п'яній ДТП шістьох людей, знову сів за кермо напідпитку

Харків'янин, який убив у п'яній ДТП шістьох людей, знову сів за кермо напідпитку
Бізнесмен Андрій Полтавець, який у 2008 році вбив на позашляховику 6 людей, знову сів за кермо напідпитку. Фото - Дозор

Харків'янин Андрій Полтавець, засуджений за п'яну ДТП, внаслідок якої загинули шість людей, знову сів за кермо напідпитку.

46-річному водієві оголосили підозру за фактом ухилення від покарання. Про це розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про співкамерниць Олени Зайцевої

"Підозрюваний у травні 2008 року, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем Mitsubishi L-200, виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський Шлях у Харкові та збив громадян. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинули шість людей, серед яких двоє дітей та вагітна жінка", - повідомив Кравченко.

Тоді прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб, та призначив йому 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривава ДТП у Харкові: повідомили про стан вагітної жінки

"Звільнившись у вересні 2015 року умовно-достроково із місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, незважаючи на вилучене у нього водійське посвідчення, сів за кермо. При цьому знов знаходився у нетверезому стані", - зазначив Кравченко.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Чоловіку загрожує 2 роки та 7 місяців в'язниці на невідбуту частину за попереднім вироком та 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

Смертельна аварія в Харкові сталась увечері 18 жовтня на пішохідному переході біля виходу зі станції метро Майдан Конституції. За попередньою інформацією, від Центрального ринку їхав автомобіль Volkswagen. У цей час на вул. Сумській їхав автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина. На перехресті біля "Пузатої хати" автомобілі врізалися. Lexus відкинуло на натовп пішоходів, які переходили дорогу на зелене світло. Внаслідок ДТП п'ять людей загинули, шестеро отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «Харків'янин, який убив у п'яній ДТП шістьох людей, знову сів за кермо напідпитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути