Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2013 13:20

Хаос в Індії: від подвійного теракту постраждали більше сотні людей
13

Фото: Фото: Reuters

Влада Індії уточнили, що в результаті подвійного теракту, що стався у місті Хайдарабад на півдні Індії 21 лютого, загинули 16 осіб. Про це пише The Times of India.

Ще 119 осіб отримали поранення, п'ятеро з них перебувають у критичному стані. В основному всі постраждалі - молоді люди віком від 19 до 22 років. П'ятеро осіб із загиблих були студентами.

За деякими даними, поліції вдалося знайти третій вибуховий пристрій, який встановили неподалік від двох інших, але не спрацював, передає Hindustan Times.

Відповідальність за теракт поки ще не взяла на себе жодна організація, однак влада країни вважає, що за ним стоїть ісламістське угруповання "Індійські моджахеди". Зокрема, саме вони раніше кріпили бомби до велосипедів і встановлювали на них таймери. Крім того, в правоохоронні органи надійшла інформація про те, що "Індійські моджахеди" готують теракт, проте їм було невідомо, де і коли.

Вибухи в жвавому районі міста, де знаходяться розважальні установи, навчальні заклади та магазини, сталися ввечері 21 лютого. Один з саморобних вибухових пристроїв було закладено на виході з кінотеатру, інший - в 100 метрах від нього на розташованій неподалік автобусної зупинці. В обох випадках бомби були прикріплені до велосипедів, залишеними на вулицях.

Угруповання "Індійські моджахеди" заявила про себе у кінці 2000-х років. Саме воно взяло на себе відповідальність за вибух 25 серпня 2007 року в Хайдарабаді, в результаті якого загинули 42 людини. Вважається також, що воно була причетне до серії терактів і нападів 26-28 листопада 2008 року в Мумбаї, жертвами яких стали більше 160 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Хаос в Індії: від подвійного теракту постраждали більше сотні людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути