середа, 21 листопада 2012 16:47

ХАМАС спростовує свою участь у підриві автобуса в Тель-Авіві

ХАМАС спростовує свою участь у підриві автобуса в Тель-Авіві
Представник ХАМАСу заявив, що не знає тих, хто стоїть за терактом. Фото: Reuters

Рух ХАМАС, що править у секторі Газа, спростував свою причетність до вибуху бомби в автобусі у Тель-Авіві. Про це повідомляється у заяві прес-секретаря руху Самі Абу Зухрі. Раніше про те, що відповідальність за теракт узяв на себе ХАМАС, написали в соціальних мережах іноземні кореспонденти, що знаходяться в секторі Газа.

Представник ХАМАСу заявив, що не знає тих, хто стоїть за терактом. Тепер палестинський рух закликає шукати винних серед воєнізованих палестинських угруповань.

У той же час Самі Абу Зухрі схвалив дії терористів.

"Це природна відповідь на ізраїльські злочини стосовно нашого народу. Ми будемо захищати свій народ, особливо, коли міжнародне співтовариство не в змозі виступити із засудженням ізраїльської агресії", - заявив прес-секретар ХАМАСу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці не постраждали в результаті теракту в Тель-Авіві

У бесіді з The Daily Telegraph неназваний представник палестинського руху відмовився підтвердити або спростувати інформацію про те, що за вибухом в Тель-Авіві стоять члени ХАМАСу. При цьому він заявив, що це була акція палестинського опору у відповідь на обстріли сектора Газа. Він схвалив усі способи опору "ізраїльській агресії, яка зачіпає дітей, жінок, житлові будинки та ЗМІ".

Тим часом ЗМІ повідомляють, що відповідальність за теракт узяла на себе терористична організація "Бригади мучеників аль-Акси", яка є воєнізованим крилом організації "Ісламський джихад Палестини" і пов'язана з ФАТХ. Про це пише італійське агентство AGI, а також ізраїльський портал NEWSru Israel з посиланням на джерела в секторі Газа. За твердженням AGI, організація "Бригади мучеників аль-Акси" опублікувала відповідні заяви на різних арабських сайтах і заявила, що людині, яка підкинула бомбу в автобус, вдалося сховатися.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС спростовує свою участь у підриві автобуса в Тель-Авіві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути