понеділок, 15 березня 2021 18:59

Хакери запустили фотожаби з компроматом і намагалися вкрасти гроші

Хакери запустили фотожаби з компроматом і намагалися вкрасти гроші
Президент Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній Win Experts Віктор Лещинський став жертвою хакерів. Фото: надане Віктором Лещинським

Хакери продовжують атакувати українців - ламають поштові скриньки, акаунти в соцмережах, надсилають фейки від імені їхніх власників і намагаються знімати гроші з банківських рахунків.

Нещодавно жертвою зловмисників став президент Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній Win Experts Віктор Лещинський. Хакери запустили в мережу від його імені фейкові фотожаби різного компрометуючого змісту. Про це дізнався випадково, розповів Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери з Києва "обчистили" компанії на 5 млн

"Спочатку думав, що це жарт. Але потім мені стало не до сміху. Зробили з мене наркобарона, любителя сексуальних збочень. Згодом знайомі з мого ж номеру телефону почали отримувати у смс-повідомленнях різний бруд. Тепер я вже не тільки торгую наркотиками й ходжу по повіях. А ще й маю нетрадиційну сексуальну орієнтацію. Добре, що моя сім'я та близькі ставляться до цього з посмішкою. Однак це все неприємно", - розповів.

Зловмисників шукають поліцейські. Ведеться слідство.

На Житомирщині 15-річний підліток заради розваги булив на навчальних вебплатформах учителів, попередньо зламавши їх акаунти. Про це педагоги повідомили керівника, а згодом і поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Хакери запустили фотожаби з компроматом і намагалися вкрасти гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути