неділя, 16 листопада 2014 09:22

Гумконвой Путіна №7 вже на території України

Гумконвой Путіна №7 вже на території України

Всі російські автомобілі з так званою "гуманітарною допомогою", які їхали через російський пункт пропуску "Донецьк", вже знаходяться на українській території. Про це повідомляє "Ехо Москви".

Заступник начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Олег Воронов раніше розповів ТАСС, що колона, що складається з понад 70 вантажних автомобілів, розділилася на дві. Після "митного" оформлення 54 машини відправляться до Донецька і 20 - в Луганськ.

Нагадаємо, що з 23 серпня по 4 листопада український кордон перетнуло вже шість автоколон, які, за версією російської сторони, доставляють в Донбас "гуманітарну допомогу". Раніше 6 так званих "гуманітарних конвоїв" самовільно перетинали кордон України, не отримавши дозвіл України. Українська сторона також не погоджувала його пересування. Не має відношення до конвою і Червоний Хрест. Оскільки українські прикордонники не допускалися ко оформленню вантажу, залишається невідомим, що перевозять на Донбас автомобілі так званої путінської "гумконвоя".

Раніше МЗС України заявив, що російських гуманітарних конвоїв не існує - це один із способів забезпечення терористів.

"Не існує жодних гуманітарних конвоїв. Російська Федерація щодня направляє конвої зі зброєю, військовою технікою, і ці так звані гуманітарні конвої є одним із шляхів поставок незаконним збройним формуванням, терористам", - відзначили МЗС. У міністерстві відзначили, що Росія вирішила не тільки надати допомогу бойовикам, а й досягти при цьому пропагандистських цілей, спрямовуючи конвої публічно.

Зараз ви читаєте новину «Гумконвой Путіна №7 вже на території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути