понеділок, 06 червня 2011 21:58

Грузія звинуватила спецслужби РФ у спробі підірвати офіс НАТО

Грузія звинуватила спецслужби РФ у спробі підірвати офіс НАТО

Міністерство внутрішніх справ Грузії затримало в Мцхетському районі країни Бадрі Гогіашвілі, який нібито мав намір підірвати будівлю партнерського офісу НАТО в Тбілісі. За даними МВС, у затриманого було виявлено вибуховий пристрій - він був знешкоджений на місці.

Сам затриманий стверджує, ніби теракт йому замовили Олексій Соколов - заступник командувача прикордонними силами Росії в Ахалгорі (Південна Осетія), начальник управління міліції Ахалгорі Володимир Пухаєв і ще один співробітник управління ахалгорської міліції.

Гогіашвілі було доручено знайти в Тбілісі будівлю з прапором США, Євросоюзу чи іншої міжнародної організації і підірвати його.

"З будівель, запропонованих Гогіашвілі, вищезгадані особи вибрали партнерський офіс НАТО і зажадали підірвати біля офісу бомбу, передану йому в Ахалгорі. За послугу Гогіашвілі було обіцяно заплатити 2 тис. доларів", - повідомили в грузинському МВС. Слідство триває.

Нагадаємо, 2 червня 2011р. МВС Грузії повідомило про затримання за підозрою у підготовці до терористичного акту двох жителів Гальського району Абхазією в регіоні Самегрело. Як повідомили тоді в МВС Грузії, за свідченням затриманих, "теракт замовили співробітники російських спецслужб Ігор Власов та Сергій Кузмін, що знаходяться на території Абхазії".

У квітні 2011р. президент Грузії Михайло Саакашвілі запропонував Москві взяти участь у розкритті терактів на території країни. Він висловив упевненість в тому, що спроба теракту в Кутаїсі "є частиною однієї схеми". При цьому президент Грузії заявив, що сліди ведуть "до Абхазії, що окупована Росією".

Грузинська влада неодноразово заявляла про те, що у них є докази причетності російських спецслужб до низки терактів в Грузії, проте вони досі не були надані. 

Зараз ви читаєте новину «Грузія звинуватила спецслужби РФ у спробі підірвати офіс НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути