Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2022 19:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Гроші, які РФ нібито виділяє на роботу Запорізької АЕС, розкрадають окупанти ‒ ГУР

Гроші, які РФ нібито виділяє на роботу Запорізької АЕС, розкрадають окупанти ‒ ГУР
За даними ГУР, на Запорізькій АЕС нині перебувають близько пів тисячі окупантів. Фото: gur.gov.ua

Представники корпорації "Росатом", яка захопила Запорізьку АЕС, розкрадають гроші, що виділяються на "здійснення управління" атомною електростанцією.

Вони, зокрема, оформлюють фіктивні фінансові документи на ім'я персоналу ЗАЕС, які мають громадянство України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Тим часом реальна фінансова звітність там не оформлюється і не подається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба переговорив щодо Запорізької АЕС з Гроссі в Бухаресті

"Тобто, гроші які призначались для оплати роботи персоналу станції, привласнюються окупаційною адміністрацією та співробітниками "Росатому". Відомо, що з 1 грудня до добових донесень за результатами роботи та ситуації на ЗАЕС, черговою оперативною зміною включатиметься інформація щодо обстрілів території станції та наявних ушкоджень", ‒ йдеться у повідомленні.

У ГУР також інформують, що значна частина окупантів, які перебували на ЗАЕС з моменту захоплення, залишили територію станції.

"Нині там залишається близько 500 окупантів, 200 з яких це так звані "кадировці" з батальйону "Ахмат". Їхнє головне завдання – залякування персоналу та схиляння до співпраці з окупантами", – наголошують у ГУР.

У промисловій зоні станції виявлено близько 300 мін, які залишили по собі підрозділи окупантів, коли залишали ЗАЕС. Про це було повідомлено так звану "поліцію" Енергодара. Співробітники російської ФСБ, які прибули на місце подій, розповсюдили інформацію, що це начебто "тайники диверсійних підрозділів ЗСУ".

Російські окупанти призначили нового "директора" тимчасово захопленої Запорізької АЕС. Ним став Юрій Черничук.

Російські обстріли поблизу Запорізької атомної електростанції свідчать про те, що Москву не лякає можливість створити ядерну катастрофу. Однак у разі ядерної катастрофи постраждає весь регіон, не лише Україна. Про це заявив високопосадовець у Пентагоні, пише "Голос Америки".

Зараз ви читаєте новину «Гроші, які РФ нібито виділяє на роботу Запорізької АЕС, розкрадають окупанти ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути