пʼятниця, 27 січня 2012 18:08

Гриценко попросив Табачника розібратись з "нелегалами" драгоманівського гуртожитку

Гриценко попросив Табачника розібратись з "нелегалами" драгоманівського гуртожитку

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко просить міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника пояснити підстави перебування іноземців, які не є студентами, в одному з гуртожитків Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету імені Драгоманова. Про це йдеться в депутатському зверненні політика, направленому на адресу Міносвіти, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Як повідомила прес-служба "Громадянської позиції", Гриценко зазначив, що від небайдужих представників громадських кіл та студентів університету ім. М. Драгоманова йому стало відомо про те, що близько половини квартир гуртожитку Інституту по вул. Освіти 6-А з дозволу адміністрації будинку були заселені сторонніми особами - іноземцями, які не є студентами (вік - від 25 років).

З невідомих причин стороннім жителям встановлений привілейований режим проживання у гуртожитку. На відміну від студентів, зазначені люди поселені у відремонтовану частину будівлі. У той час як студенти розселені в кімнати по п'ять-шість чоловік, нові мешканці проживають у кімнатах аналогічної площі по дві-три людини.

На ці та інші закономірні запитання студентів Інституту історичної освіти адміністрація гуртожитку відповідати категорично відмовляється. Зате на адресу студентів неодноразово лунали погрози виселення.

У той же час на поселення в гуртожиток існує черга більше ніж із 100 студентів, які потребують тимчасового житла на період навчання.

Такі дії адміністрації гуртожитку, на думку студентів, йдуть врозріз із ч. 2. в. 54 закону України "Про вищу освіту", згідно з якою студенти вищих навчальних закладів, які навчаються за денною (очною) формою навчання, мають право на забезпечення гуртожитком.

Крім того, завзяті приховування адміністрацією будь-якої інформації з цього приводу дають підстави підозрювати наявність у цій справі корупційної складової.

Згідно повідомлення, заселення сторонніми особами гуртожитку на вул. Освіти є не єдиним епізодом збагачення окремих осіб за рахунок студентів. "Громадянська позиція" і громадські активісти пообіцяли і надалі координувати зусилля для контролю за розвитком ситуації та інформувати громадськість про спільні дії в цьому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко попросив Табачника розібратись з "нелегалами" драгоманівського гуртожитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути