Ексклюзиви
неділя, 16 квітня 2023 19:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Грабують людей та лякають депортацією: повідомили про нові злочини росіян на захоплених територіях

Грабують людей та лякають депортацією: повідомили про нові злочини росіян на захоплених територіях
Російські загарбники грабують людей на окупованих територіях. Фото: armyinform.com.ua

Російські окупанти зазнають величезних втрат у війні проти України. Тому всі медичні заклади на тимчасово захоплених росіянами територіях нині переповнені пораненими загарбниками.

Для своїх цілей противник використовує цивільні заклади, зокрема, навчальні. Про це у вечірньому зведенні 16 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, у Високому Запорізької області загарбники облаштували під військовий госпіталь спортивну залу місцевої школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим закінчились атаки росіян біля Бахмута та Авдіївки: свіжі дані Генштабу

"Медичні послуги надаються винятково російським військовослужбовцям. Станом на 15 квітня на лікуванні перебувало близько 100 окупантів з пораненнями різного ступеню важкості", ‒ йдеться у повідомленні.

При цьому росіяни грабують мирне населення захоплених територій України. Окупанти привласнюють зерновий урожай. Зокрема, у Бердянську Запорізької області росіяни намагається вивезти викрадену кукурудзу, завантажуючи її на баржі.

"Водночас, російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятих територій України. Зокрема, в населеному пункті Таврія Херсонської області, загарбники активно здійснюють побудинковий обхід місцевих мешканців для перевірки наявності російського паспорта. Громадянам України, які не отримали російський паспорт, повідомлено, що у разі неоформлення документів до 1 червня, їх буде депортовано з конфіскацією усього особистого майна", ‒ повідомляє український Генштаб.

Російські загарбники на південному напрямку активізують спорудження фортифікаційних рубежів, активно готуються до оборони. Разом з тим продовжують тероризувати мирних жителів та обстрілювати міста і села.

Окупанти також посилюють контррозвідувальний та поліцейський режим на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Зокрема, в Горностаївському районі перевіряють особисті телефони у місцевого населення, шукають фото та відеоматеріалів, а також "заборонений" контент.

Зараз ви читаєте новину «Грабують людей та лякають депортацією: повідомили про нові злочини росіян на захоплених територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути