середа, 30 листопада 2022 12:04

Готують старі ракети і дорозвідують: у ГУР поінформували про нову масовану атаку Росії

Готують старі ракети і дорозвідують: у ГУР поінформували про нову масовану атаку Росії
23 листопада Росія обстріляла українські міста. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей. Фото: t.me/andrii_nebytov

Росія не полишає намірів завдати нового масованого удару по України.

Втім, поки ворог розвідує цілі та готує свої ракети до застосування. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

На сьогодні ситуація доволі таки спокійна, спостерігаються планові польоти стратегічної авіації РФ. Вони здійснюються в східних регіонах країни.

"Ми спостерігаємо. Як тільки буде вихід додаткових сил і засобів Чорноморського флоту з носіями "Калібр", якщо буде зліт стратегічної, дальньої бомбардувальної авіації – то наше завдання своєчасно попередити", – зазначив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну попередили про загрозу масованого ракетного удару

Зараз же ворог вивчає об'єкти, які вже атакував і вивчає нові "цілі".

"По-перше, здійснюється дорозвідка тих об'єктів, по яких наносилися удари. По-друге – це класичний підхід, вивчаються ті райони, цілі, по яких буде завдано удар. І третє – це підготовка, зосередження ракет, їх підготовка до бойового застосування, що потребує часу", – пояснює Скібіцький.

Він звернув увагу, що у Росії зменшується запаси ракет і ворог використовує старі запаси часів Радянського Союзу. А це потребує підготовки та обслуговування ракет перед їх застосуванням.

"Ми реально бачили, коли РФ застосовувала крилаті ракети Х-22 і доволі таки великий відсоток підривався в повітрі. Я вже не кажу про те, що деякі не досягали цілей. Відповідно, потрібен час і підготовка, щоб застосувати старе озброєння", – підсумував Скібіцький.

Українцям не потрібно панікувати в очікуванні нових російських ракетних ударів.

Необхідно реагувати на сигнали повітряної тривоги і дотримуватись заходів безпеки, сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зауважив, що це війна і українцям треба "сприймати все як є, без перебільшень, без применшень", і готуватися до можливих атак РФ чи провокацій.

Зараз ви читаєте новину «Готують старі ракети і дорозвідують: у ГУР поінформували про нову масовану атаку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути