субота, 13 серпня 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"Готують провокації" – у розвідці повідомили, звідки окупанти обстрілюють ЗАЕС

"Готують провокації" – у розвідці повідомили, звідки окупанти обстрілюють ЗАЕС
Російські окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС з села Водяне. Фото: Громадське

Російські окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС із села Водяне.

Про це повідомляє Головне управління розвідки в Telegram. Там також наголосили, що росіяни готують провокації під українським прапором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на ЗАЕС критична – мер Енергодара

"До стели "Енергодар" на в'їзді в місто рашисти підігнали самохідну артилерійську установку "Піон" із нанесеною білою фарбою літерою "Z". На САУ піднято синьо-жовтий український прапор. Вочевидь, вона використовуватиметься для чергових провокацій із метою звинувачення ЗСУ", – повідомляють розвідники.

Також повідомляється, що окупанти активно створюють "картинку" для власної пропаганди.

"З цією метою на станцію нещодавно завезли два автобуси "масовки", яка має виконувати роль начебто місцевих жителів і персоналу. Справжні місцеві та персонал відмовляються брати участь у подібних постановках", – наголосили в ГУР.

Щодо обстрілів станції, то один з артилерійських ударів росіян пошкодив перший блок насосної станції цеху теплових та підземних комунікацій.

"Ще один "приліт" призвів до часткової руйнації пожежної частини, що відповідає за безпеку ЗАЕС. Також у результаті ворожих обстрілів відбулося займання лісу та трави на прилеглих територіях, що спричинило значне задимлення. Гасіння пожеж, спричинених обстрілами, ускладнено через обстріл пожежної частини", – підкреслили в розвідці.

11 серпня російські окупанти продовжували обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію. Загарбники знову поцілили на територію АЕС, влучивши неподалік від першого енергоблока.

Лише повний відхід росіян із території ЗАЕС і відновлення повноцінного контролю України над ситуацією навколо станції гарантують відновлення атомної безпеки для всієї Європи, вважає президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Готують провокації" – у розвідці повідомили, звідки окупанти обстрілюють ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути