вівторок, 28 березня 2017 13:31

Голову села судять за рекордний хабар

Голову села судять за рекордний хабар
Василь Косовець під час затримання Фото: novynarnia.com

Голова села Мартусівка Бориспільського району на Київщині Василь Косовець заявив, що його підставили з хабарем. Його затримали працівники СБУ та прокуратури під час отримання хабара €250 тис. - 7,25 млн грн. Це рекордна сумма на рівні сільських рад. Нині його справу розглядає суд.

"Це провокація. Я на цій посаді вже три скликання, 11 років. І були різні спроби мене усунути", - цитує Косовця програма "Гроші".

За версією прокуратури Косовець вимагав хабар за здачу в оренду чотирьох гектарів землі. €250 тис. - це ще зі знижкою. Косовець хотів €280 тис. Хабар начебто передавали біля туалету. Секретар Мартусівської сільської ради Людмила Семенюк розповіла, що операція СБУ відбувалася на очах шокованих працівників.

"Бійка страшенна. Потім сказали, що знайшли гроші. Швидко. Ми всі у шоці. Всі підготовлені були, приїхали, налетіли 20 чоловік на першому поверсі. Побили, зв'язали. Сказали - щось знайшли", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко здав корупціонера прокурорам

Ділянка, про яку домовлялись - звалище з напівзруйнованими складами. Сотка сільської землі за корупційним прейскурантом мала коштувати понад 18 тис. грн. Експерт з антикорупційної політики Василь Вакаров каже, що суму завищили у 5-6 разів.

Гроші приніс підприємець Євген Чуряк. Його добре знають у сільраді. Однак після спецоперації СБУ загадковий підприємець зник.

Косовець визнає, що в день затримання в своєму кабінеті бачив Чуряка. Той справді тримав у руках пакунок, можливо, із грошима.

"Я відмовився. Тоді Чуряк пішов геть з приміщення. Я йшов у туалет, чую - їдуть машини. Я ж думаю, хто так їде? А він поставив пакет біля дверей і побіг прямо в машину. Я тільки-но вийшов на ґанок, мене повалили на хабар цей. Роздули міфічну суму до особливо тяжкого злочину, щоб мене там на 6-12 років закрить, щоб я там нікому не мішав робить свої чорні справи", - розповів він.

У суді Косовець заявив, що його підставили. Він закликав силовиків оприлюднити відео затримання, яке має підтвердити його слова. Натякає, що його "замовили". Обіцяє оприлюднити прізвище замовника пізніше. За його словами, мотив - бажання впливових чиновників зі столиці віддати посаду сільського голови іншому кандидатові.

20 березня правоохоронці спіймали голову Мартусівської сільради Бориспільського району Київської області на хабарі. Про це на сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Голову села судять за рекордний хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути