Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2022 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Гімн РФ на кожній перерві – що відбувається в окупованих школах Мелітополя

Гімн РФ на кожній перерві – що відбувається в окупованих школах Мелітополя
Український Мелітополь в окупації вже 200 днів. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Мелітополь на Запоріжжі майже 200 днів в окупації. Ситуація в місті все депресивніша.

Навчальний процес розпочався як в окупованих школах, так і онлайн – в школах України. Як не намагалися росіяни змусити прийти дітей до школи, але одразу стало зрозуміло, що це не про навчання, а про "промивання" мізків. Про це під час брифінгу заявив голова міської ради Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"Зранку надійшли новини, що російські військові заходять у класи з дітьми, не випускають їх зі школи. На кожній перерві школярі змушені слухати гімн Росії – це точно не про навчальний процес", – розповів Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі підірвали будинок колишнього "регіонала"

З іншого боку, можна звітувати про те, що 14 тис. мелітопольських учнів навчаються в українських школах. Для розуміння – торік у мелітопольські школи пішло майже15 тис. дітей.

"Кожного дня, з 1 вересня ми спостерігаємо тенденцію збільшення кількості учнів у наших школах на дистанційному навчанні", – сказав міський голова Мелітополя.

Варто зазначити, що окупанти всіляко намагаються завадити навчальному процесу онлайн. Кожного дня доводиться відбивати DoS-атаки.

Навчання дітей у Мелітополі при окупантах проходить тяжко, писали ЗМІ. Дітям постійно крутять гімн Росії, "промивають" мізки на "класних годинах", змушують позувати біля портрета президента Росії Володимира Путіна.

У Мелітополі почали облаштовувати військові бази в школах, розміщуючи там солдатів та складуючи боєприпаси. Як мінімум п'ять шкіл у центрі міста стали імпровізованими військовими сховищами, розповідав Іван Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Гімн РФ на кожній перерві – що відбувається в окупованих школах Мелітополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути