Ексклюзиви
неділя, 04 вересня 2022 23:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти розгорнули в мелітопольських школах військові бази – мер

Окупанти розгорнули в мелітопольських школах військові бази – мер
Навіть діти в окупованому місті стали заручниками окупантів. Фото: informator.ua

Російські окупанти в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області почали облаштовувати військові бази в школах, розміщуючи там солдатів та складуючи боєприпаси.

Як мінімум п'ять шкіл у центрі міста стали імпровізованими військовими сховищами, розповів мер міста Іван Федоров в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Мер зазначив, що такого 1 вересня, як цього року, місто не знало ніколи: всі школи були оточені солдатами, пускали всередину тільки після проходження металошукача, і майже не пускали батьків дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ попрацювали: на аеродромі Мелітополя згорів вертоліт РФ

"Точно не працюватимуть п'ять шкіл в Мелітополі, де знаходяться військові бази, казарми та склади боєприпасів рашистів в центрі міста", - сказав він.

При цьому в Росії анонсували удари по навчальних закладах - нібито з боку Збройних сил України. Таким чином окупанти готують провокації, щоб прикрити низьку явку дітей на навчання.

Міські діти здебільшого не ходять до школи. Однак окупанти тиснуть на батьків, погрожуючи їм "штрафами" та "позбавленням батьківських прав" - тобто, шантажуючи людей в окупації грабунком та кіднепінгом.

Раніше в Мелітополі мирні жителі залишилися без допомоги через російських окупантів. Росіяни не пропустили в місто вантажівки з гуманітарною допомогою.

Навчання дітей в Мелітополі при окупантах проходить тяжко - дітям постійно крутять гімн Росії, промивають мізки на "класних годинах", змушують позувати біля портрета Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти розгорнули в мелітопольських школах військові бази – мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути