Ексклюзиви
субота, 23 грудня 2023 19:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті 23 грудня: головне зі зведення

Генштаб повідомив про ситуацію на фронті 23 грудня: головне зі зведення
Наші підрозділи стійко тримають оборону на лівобережжі Херсоншини, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику. Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, протягом доби противник здійснив 15 безуспішних штурмових дій, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику, повідомив ввечері 23 грудня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 18 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п'яти зенітно-ракетних засобах противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та два розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ уразили п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два артилерійських засоби, три склади боєприпасів та пункт управління противника.

Водночас ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Збільшив кількість артилерійських обстрілів. Так, в операційній зоні ОСУВ "Хортиця" щодоби кількість ворожих артилерійських обстрілів складає понад 1 тисячу.

Протягом доби відбулось 57 бойових зіткнень. Ворог завдав 11 ракетних та 14 авіаційних ударів, здійснив 21 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники "кидають в бій" манекени - військовий розповів про ситуацію під Авдіївкою

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 12 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито вісім атак противника біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 19 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 12 атак поблизу Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де противник, за підтримки авіації, здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших захисників.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили всі атаки в районі Роботиного Запорізької області, де противник, безуспішно намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали місто Херсон та Очаків Миколаївської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Напередодні свят російські окупанти починають "прокидатися" і знову завдавати ударів по українських захисниках біля Куп'янська.

Ворог щодня застосовує касетні боєприпаси, протитанкові та протипіхотні міни. Про це розповіли бійці 68-ї Окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша у проєкті "Український Свідок".

За словами військових, нині на позиціях і досі можна знайти російські сухпайки й тіла окупантів, які місяцями не забирають.

Українські воїни розповіли, що ворог щодня застосовує касетні боєприпаси, протитанкові та протипіхотні міни.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про ситуацію на фронті 23 грудня: головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути