Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2024 00:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб оновив дані боїв

Генштаб оновив дані боїв
Від початку цієї доби відбулося 125 бойових зіткнень на лінії фронту. Фото: eastnews.ua

Українські захисники продовжують стримувати атаки росіян.

Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом від початку цієї доби відбулося 125 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На найгарячішому напрямку росіяни провалили майже всі атаки - Генштаб

Російські загарбники завдали по території України два удари, випустивши дев'ять ракет, та 64 авіаудари, скинувши 72 КАБи. Крім цього, залучили для ураження 558 дронів-камікадзе та здійснили понад 2800 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку точилося вісім боїв. Сили оборони відбивали наступ росіян неподалік Вовчанська. Ворожа атака досі продовжується.

На Куп'янському напрямку впродовж дня відбулося 16 боєзіткнень. Ворог атакував біля Синьківки, Новоселівки, Колісниківки та Стельмахівки. Наразі тривають чотири атаки противника.

На Лиманському напрямку російські загарбники здійснили штурмові дії поблизу Дружелюбівки, Невського та Новосадового. Сім боїв завершено, два – продовжуються.

На Сіверському напрямку оборонці української землі відбили ворожий наступ у районі Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку точилося 12 боїв неподалік Григорівки, Іванівського, Андріївки та Кліщіївки. На цей момент триває одна штурмова дія противника. Ситуація під контролем наших військ.

На Торецькому напрямку відбулося 16 боєзіткнень. Росіяни атакували позиції українських підрозділів біля Нью-Йорка та Торецька. Сили оборони зупинили усі ворожі атаки загарбників.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точилося 36 боїв у районах населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новогродівка, Михайлівка та Селидове. Наші захисники відбили 30 наступальних дій, шість - ще продовжуються.

Сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 266 окупантів, з них 110 - безповоротно. Також знищено гаубицю, гранатомет, три БПЛа та одиницю спецтехніки. До того ж пошкоджено бойову машину піхоти, бойову броньовану машину, одну артсистему та чотири одиниці автотранспорту.

На Курахівському напрямку ворог 15 разів атакував позиції українців поблизу Карлівки, Красногорівки, Георгіївки та Старомихайлівки. Десять боєзіткнень завершено, п'ять - досі продовжуються.

На Времівському напрямку противник здійснив шість безрезультатних спроб витіснити наші підрозділи із займаних рубежів оборони біля Вугледару, Водяного та Пречистівки.

На Оріхівському напрямку ворог також не мав успіху під час чотирьох наступальних дій біля Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку, двічі атакуючи позиції наших військ, противник зазнав поразки.

На інших напрямках - без особливих змін.

За 915 днів втрати російських окупаційних військ становили 610 100 осіб, 16 667 броньованих машин, 8563 танки, 367 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб оновив дані боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути