четвер, 29 вересня 2022 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав, що може стати наслідком мобілізації в РФ і "референдумів"

Генштаб назвав, що може стати наслідком мобілізації в РФ і "референдумів"
Після мобілізації в РФ й псевдореферендумів на окупованих територіях України можлива ескалація на фронті. Фото: Генштаб ЗСУ

Після мобілізації в Росії й псевдореферендумів на окупованих територіях України може стати ескалація на фронті.

Російські окупанти можуть спробувати активізувати бойові дії на сході та півдні. Про це повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу 29 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь готується прийняти 20 тисяч мобілізованих з РФ – українська розвідка

"Після проведення псевдореферендумів та нарощування противником своїх сил не виключається ескалація ситуації. Це характеризуватиметься завданням ударів противника по критичній інфраструктурі з одночасною спробою активізації бойових дій з метою захоплення всієї території Донецької, Запорізької та Херсонської областей України", – зазначив він.

Додав, що будь-які заяви росіян не змінюють нічого для України.

Єдине, що може змінитися на фронті після того, як в Росії оголосили мобілізацію – це кількість полонених росіян. Їх стане значно більше. В іншому ситуація буде все та ж.

На відміну від високо мотивованих на захист Батьківщини українців у росіян ніякої мотивації воювати немає, розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки знаходяться в запасі громадяни. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, що дозволяє Міноборони країни призвати на війну понад 1 млн осіб, переважно з сіл.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав, що може стати наслідком мобілізації в РФ і "референдумів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути