середа, 19 жовтня 2011 16:00

Генпрокурор Литви подав у відставку після того, як збив на переході жінку

Генпрокурор Литви подав у відставку після того, як збив на переході жінку

Генеральний прокурор Литви Дарюс Валіс, коли їхав на своєму Volvo V70, збив на пішохідному переході у Вільнюсі 58-річну жінку. Постраждалу в результаті ДТП доставили в одну з лікарень міста.

Примітно, що сам генпрокурор не став виправдовуватися чи приховувати цей факт, а тут же направив президентові країни Далі Грибаускайте прохання про відставку, "щоб розслідування було об'єктивним". В адміністрації глави держави крок Валіса назвали "гідним", однак звільняти прокурора поки не поспішають.

Інцидент стався рано вранці на вулиці Атейтес. Машину генпрокурора закрутило на слизькій дорозі, і вона врізалася в літню жінку, що переходила дорогу. У прес-релізі, розісланому прокуратурою, йдеться, що Валіс подбав про постраждалу, викликав медиків і поліцію. Спочатку повідомлялося, що у жінки зламана нога, але остаточний діагноз медиків такий - "удари обох гомілок". Пенсіонерка вже покинула медзаклад.

"Я дуже шкодую. Приношу вибачення постраждалій, я готовий надати їй всебічну допомогу. Як тільки будуть улагоджені всі необхідні формальності, я одразу ж поїду в лікарню її відвідати", - цитує прес-служба литовського контрольно-наглядового відомства слова Дарюса Валіса.

Генпрокурор також заявив, що у зв'язку з ДТП збирається подати у відставку.

"Для того, щоб обставини інциденту отримали об'єктивне розслідування, ще сьогодні я маю намір вручити президенту заяву про відставку", - підкреслив Валіс.

Президент Литви Даля Грибаускайте прийме рішення щодо відставки Валіса після того, як буде проведене розслідування аварії.

"Рішення генерального прокурора президент розцінює як чесний крок, однак рішення вона прийме після проведення розслідування і з'ясування всіх обставин", - сказала в середу радник президента Дайва Ульбінайте.

Дарюс Валіс займає пост генпрокурора трохи більше року. Його попередник Альгімантас Валантінас 5 лютого 2010 подав прохання про відставку. Незадовго до свого відходу з поста Валантінас розмовляв з пікетниками, які зібралися біля будівлі Генпрокуратури Литви. Вони протестували проти поганої роботи прокуратури та повільності відомства у проведенні реформ.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор Литви подав у відставку після того, як збив на переході жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути