четвер, 14 листопада 2013 11:37

Генералу Пукачу фактично заборонили читати свою справу

Генералу Пукачу фактично заборонили читати свою справу
Фото: vinnitsaok.com.ua

Колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, зобов'язали припинити читання своєї справи. Таку постанова, як пишуть "Вести.иа", виніс Печерський районний суд Києва.

Це означає, що в найближчі дні справа Пукача може бути направлена в Апеляційний суд і розглянута по суті. Вирок колишньому генералу за вбивство був винесений ще 29 січня, але до цих пір не набув чинності. Засуджений скористався нормою закону, за якою він міг подати свої зауваження до судового протоколу (його вів секретар протягом усього процесу). В останні дев'ять місяців Пукач займався вивченням даного документа. В день на це йому відводили всього три години, тому читання, як пише видання, могло зайняти весь наступний рік.

Адвокат Пукача Григорій Демиденко раніше заявляв, що при розгляді справи у першій інстанції було допущено безліч порушень. Демиденко також передав слова Пукача про те, що матеріали можуть повернути на додаткове розслідування.

"Хто бачив свідоцтво про смерть, видане на ім'я Георгія Гонгадзе? Ні, не лікарське свідоцтво, а документ, який видається моргом. Я відповім: його не існує. Отже Гонгадзе юридично не мертвий. Адже і його мама говорить те ж саме ( раніше мати журналіста неодноразово висловлювала сумніви в тому, що тіло, знайдене під Києвом - це дійсно залишки її сина)", - стверджував адвокат. Він також повідомив, що прокурори намагаються вивідати у Пукача компромат на політиків" і "тиснуть" на нього, через що колишній генерал нібито пережив два серцеві напади.

Засновник видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе був викрадений і убитий у 2000 році. Його обезголовлене тіло знайшли майже відразу після здійснення злочину, а череп - лише через дев'ять років, після того, як був затриманий Олексій Пукач. За даними слідства, він разом з трьома підлеглими вивіз Гонгадзе в ліс, де і вбив його. Встановлений слідством замовник злочину - колишній глава МВС Юрій Кравченко - у 2005 році покінчив із собою.

В ході суду Пукач визнав себе винним у вбивстві Гонгадзе, пояснивши, що здійснив його ненавмисно. Колишній генерал стверджував, що журналіст був іноземним шпигуном і що він (Пукач) мав достовірну інформацією, яка підтверджувала це. Він нібито хотів залякати журналіста, але не розрахував сили". Ще троє фігурантів даної справи (колишні підлеглі Пукача Микола Протасов, Валерій Костенко і Олександр Попович) отримали по 12 і 13 років в'язниці відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Генералу Пукачу фактично заборонили читати свою справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути